Ağrı'nın zirvesinde robotlar kapıştı

Doğu illerindeki ortaokul ve lise öğrencilerinin dijital yeteneklerini ortaya çıkarmak için hayata geçirilen 'Ağrı'nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması'nın bu yıl ikincisi düzenlendi. Finale kalan 20 ekip, kendi tasarladıkları robotları, belirlenen parkurda final noktasına en kısa sürede ulaştırmak için yarıştı. Kıran kırana geçen yarışmayı 1 dakika 22 saniye ile Iğdır Bilim Sanat Merkezi kazandı.

TÜRKİYE'Yİ KAPSAYACAK

Kazanan ekip 100 bin TL birincilik ödülünün sahibi oldu. Yarışmada ikinci olan Iğdır Aras Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi 75 bin TL, üçüncü olan Ağrı 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi ekibi ise 50 bin TL ile ödüllendirildi. Yarışmaya bu yıl Kars, Ardahan ve Iğdır'dan toplam 139 öğrenci ekibi başvuruda bulundu. Gelecek yılki yarışmanın 81 ildeki tüm ortaokul ve liselere de açılması hedefleniyor.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

CEVHER KEŞFEDİLİYOR

Yerli teknoloji üreticisi Sunny tarafından gerçekleştirilen yarışmayı başta çocukların aileleri ve yerel yönetim olmak üzere yaklaşık 3 bin kişi izledi. Sunny Elektronik ve Hayrettin Atmaca Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, Türkiye'nin her noktasında çok değerli cevherler, parlak beyinler yetiştiğini belirterek, "Ama birçoğu kısıtlı imkanlar sebebiyle, yeteneklerini geliştirme imkanı bulamıyor ve kendini gösteremiyor. Bu sektörde hizmet veren bir marka olarak, elimizdeki bilgiyi ve kaynağı en etkili şekilde paylaşmak da bizim görevimiz" dedi.