Cep'te taksit talebi

Fiyatı 12 bin TL'ye kadar olan cep telefonlarına 12 taksit, 12 bin TL ve üzeri olan telefonlara 3 taksit yapılıyor.Ancak geçen yıldan bu yana telefonlara gelen 2 kata varan zamlar nedeniyle halihazırda artık 12 bin TL ve altındaki telefonların büyük kısmı giriş segment seviyesinde kaldı. Yani iyi bir orta segment cihaz 15-30 bin TL skalasında seyrediyor. Bu da hem vatandaşı hem de esnafı zorluyor.

ESNAFA DA CANSUYU

Mobil İletişim Araçları Ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, dijital dönüşümün hızlandığı, yapay zekanın her alanda etkisini gösterdiği bu dönemde vatandaşın teknolojiye rahatlıkla ulaşmasının kritik önem taşıdığını söyledi. Turnacı, "Bu noktada cep telefonlarındaki taksit kısıtlaması sektörü zorluyor. Örneğin 30 bin TL'lik bir cihaz, aylık 10 bin TL taksit ile ulaşılabilirliğin dışına çıkıyor. O nedenle taksitlerde muhakkak esneme yapılmalı. Böyle bir esneme 26 bin noktada hizmet veren telefoncu esnafımıza nefes olacaktır" dedi.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

ÖĞRENCİ TELEFONU

Öğrenciye ÖTV'siz telefon satışlarındaki son durumu da değerlendiren Turnacı, şöyle devam etti: "Öğrenciye indirimli cep telefonu konusu, bizim talebimizle gündeme alınmış ve hayata geçmişti. Biz, dijitalleşmeyi doğru sağlamak adına öğrencilerin önünün açılması gerektiğini savunuyoruz. Ancak halihazırda piyasa değeri 9 bin 500 TL olarak belirlenen limitteki telefonlar, şu an giriş seviyesinde olduğu için pek tercih edilmiyor. Beklenen ilgiyi göremedik."