Sözcü TV'deki tartışmayı izlemediyseniz internetten arayıp bir izleyin.
Bir tarafta ekonomi gazetecisi ve aynı zamanda Zafer Partisi Genel Başkan Başdanışmanı sıfatını taşıyan Selçuk Geçer, diğer tarafta Sözcü gazetesinin kardeş gazetesi Tavır yazarı ve Notbir haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni, ekonomist Can Özçelik.
İkisi de muhalif, ikisi de Ak Parti karşıtı, ikisi de CHP'li (veya Yeni Partili).
Selçuk Geçer felaket tellalı, "öldük bittik"çi, Can Özçelik ise o kadar değil, daha
Selçuk Geçer'i dinlerseniz, "gömün bari" diyesiniz geliyor, Can Özçelik ise o kadar değil.
Selçuk Geçer manipülasyon ustası, Can Özçelik daha aklı selim.
Selçuk Geçer youtube sitesinden habire iktidara ateş ediyor, tutmayan öngörülerini sıralıyor, Can Özçelik Notbir sitesinde daha sakin.
Selçuk Geçer saldırgan, Can Özçelik daha efendi.
Sözcü TV yayınında Selçuk Geçer yine aynı tonlarda gezinirken, laf döndü dolaştı milletvekili-seçmen ilişkisine geldi. Emeklinin durumunu milletvekili maaşına bağlayan Geçer yine esti gürledi.
İzleyici kitlesi müsait olunca verdi veriştirdi.
Can Özçelik ise daha ayağı yere basan, daha gerçekçi durum tespiti yaptı.
Vay efendim sen misin bunu yapan. Tansiyon bir anda yükseldi. Tavır yazarı Özçelik, "fikirlerine katılmak zorunda mıyım" demesine bile tahammül edemeyen Geçer tarafından adeta stüdyodan atıldı.
Delirme noktasına gelen müzmin Erdoğan düşmanlarının geldiği son durum bu.
Düşmanlıkta el yükselteni el üstünde tutarsanız, olacağı bu elbette. Makul bir "durum tespiti"ne bile tahammülleri yok.
PAMUK ELLER CEBE!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Piro" olduğu zamanlarda, bir fon oluşturmuştu. (mealen) Erdoğan'a hakaretleri mahkemeden tazminat cezasıyla sonuçlanınca, borçları ödemek için vekillerden para toplanması gündeme gelmişti. Sanırım topladılar da.
Yani ben hakaret ederim siz yükü çekersiniz demeye getirmişti o dönem.
Şimdi de Özgür Özel benzer bir fon oluşturma gayreti içinde. Bu fon küfür fonu değil ama benzerliği "ben yaparım siz ödersiniz" mantığıyla uyumlu.
Ortada plan yok, proje yok, vaat yok, kimse sizden partiyi terk edin demedi, ayrılıp yeni bir oluşum yapmanızı istemedi, yaparsanız seçmen olarak biz destek oluruz da demedi ama Özel yükü seçmene yüklemeye kararlı.
Bir partiye bağış yasal ama isterken de ortaya bir şey koymak lazım değil mi.

9