Yeni eski Beşiktaş

Bu yazıyı Beşiktaş'ın dün akşam Antalyaspor ile oynadığı Türkiye Kupası maçından önce yazıyorum. Çünkü bahsedeceklerim bir maçın sonucundan bağımsız. Hayatın her alanında olduğu gibi futbolda da sonuç yani sportif başarı elbette önemli ama o başarıyı yakalamak için tercih edilen yol ve bu yolda uygulanan yöntemler de bir o kadar mühim.

YENi BEŞiKTAŞ GELiYOR

Beşiktaş camiası, heyecan ve sabırsızlıkla transfer(ler) bekliyor yeni yönetimden. BJK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arat geçen hafta Beşiktaşlıların beklentilerinin farkında olduğunu ancak panikle adım atmayacağını, menajerlere teslim olmayacağını belirtmişti. (https:www.posta.com.tr yazarlarmurat-celikhasan-arattan-ilkozel- aciklama-2692345) Birkaç gün önce telefonda sohbet ederken, Başkan Arat "Beşiktaş'ın en büyük transferi Semih Kılıçsoy'dur" dedi ve şöyle devam etti: "Sadece Semih değil, pek konuşulmadı ama genç kalecimiz Emir de bir diğer büyük transferimiz. Detayları Samet (Aybaba) Hoca ile konuşabilirsiniz. Ben şu kadarını söyleyeyim; Beşiktaş'ta bir anlayış değişikliği var. Herkes bilsin ki 'yeni Beşiktaş' geliyor."

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

SEMiH KILIÇSOY

Hasan Arat'ın bu sözleri üzerine dün Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba'yı aradım. Uzun uzun konuştuk. Önce genç yıldız Semih

Semih bizim büyük değerimiz. Müthiş bir futbolcu ve çok iyi bir karakter. 18 yaşında, pırıl pırıl bir Beşiktaşlı. Her konuda üzerine titriyoruz. Çok daha iyi olacak.

Bakın, iki gol attığı son Trabzonspor maçından sonra Semih'i karşılamaya U-19 takımından oyuncu arkadaşları geldi. Onlara 'Görüyorsunuz işte. Böyle bir başarı, hepiniz için bu kadar yakın ve mümkün. Sizin de önünüz Semih gibi açık' dedim. Çocukların gözleri parladı. Önemli olan bu duyguyu aktarabilmek. Onlara da değerli olduklarını hissettirmek. Motivasyon ve verimi artıran bu duygu.

Şimdi bakın, Semih Kılıçsoy'un sözleşmesini 2028'e kadar hiçbir şart olmadan uzattık. Bu nokta çok önemli. Çıkma parası vs. hiçbir özel madde, hiçbir şart olmadan...

Bir diğer evladımız, 18 yaşındaki kaleci Emir Yaşar'la da aynı şekilde 2028'e kadar kontrat yeniledik. İddialı söylüyorum, göreceksiniz, Emir geleceğin en büyük kalecisi olacak.

strong class"read-more-detail"Haberin Devamı

Bunların yanında Mustafa Hekimoğlu var, Demir Ege Tıknaz var. Bu çocuklar Beşiktaş'ın geleceği.