Sanat yaşatır
Her sene mart ayında yaşardık bu 'rengarenk mola'yı, bu yıl şubata alındı. ArtAnkara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı dün başladı başkentte. Ankara'nın sert, tatsız, gergin, yorucu, yıpratıcı gündemine bir 'sanat molası'.
İnsana insan olduğunu hatırlatan bir ortam.
Ülke gündeminin alıp götürdüğü yaşama sevincini -bir nebze de olsayerine koymamıza vesile olan bir dünya.
Bu yıl 11'incisi düzenlenen ArtAnkara, 23 Şubat Pazar akşamına kadar sanatseverleri ağırlayacak.
ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'ndeki fuarı düzenleyen Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, etkinlik alanını bu sene bir hafta önceden kiraladıklarını söyledi. Bu önemli hamle meyvesini vermiş. Hazırlıklar, geçmişte olduğu gibi son dakikaya kalmadan tamamlanmış bu sene. Organizasyon ve lojistik etkileyici seviyede.
Haberin DevamıRUH VE ZİHİN DOYURUCU SOHBETLER
Sanatçılar diğerkâm insanlar. Çıkış noktaları ve yöntemleri bazen farklılaşsa da sanatın evrenselliği ve birleştiriciliğine inanan herkesin önceliği insan. İnsanı seven, toplumun yararını, ülkesinin müreffeh ve huzurlu olmasını isteyen insanların buluştuğu ortak paydalardan biri sanat.
Diğerkâm, yani başkasına yararlı olmaya çalışan kimse. Sanatçı da başkasının derdiyle dertlenen, memleket sorunlarına duyarsız kalmayan, tanımadığı insanların dertleriyle hemhâl olan insan. Hepsi değil belki ama büyük çoğunluğu.
Biz sanatseverler de öyleyiz. Çoğunlukla. Önceki akşam, ArtAnkara için başkente gelen üç ressamla bir aradaydık. Çağdaş Türk resminin üç önemli ismiyle.
Prof. Dr. İsmail Tetikçi, Kadir Ablak ve Ercan Ayçiçek. Tarzları çok farklı ama üçü de bu ülkenin aydın sanatçıları. Dünyaları sadece içinde yer aldıkları camia ile sınırlı değil. Okuyorlar, araştırıyorlar, konuşuyor, yazıyorlar. Hem sanatları hem de düşün dünyalarıyla daha iyisi, daha güzeli için çaba sarf ediyorlar. Ve her şeyden önce 'insan'lar. İyi ki varlar.
RUHUN RÜYASI