Hadise'den Kara Fatma'ya nasıl döndünüz siz

Hadise'den Kara Fatma'ya nasıl döndünüz siz

MURAT ALAN

Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninde korsan yemin edip kılıç çeken teğmenlerle ilgili soruşturma, bildiğiniz üzere tamamlandı.

Kara Harp Okulu'nda 30 Ağustos günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen mezuniyet töreninde, organize olan bir grup teğmen tarafından 28 Şubat sürecine ait korsan metin okunmuştu.

15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra kaldırılan ve 960 mezun teğmenden yaklaşık 350'sinin kılıç çekerek okuduğu korsan yemindeki, "karşılarında bizi bulacak", "kılıçlarımız keskin ve hazır olacaktır" şeklindeki sözler askeri cunta bildirilerini çağrıştırmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın inceleme başlattığı korsan yemin skandalıyla ilgili ilk somut gelişme, biz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı G20 zirvesini takip etmek için Brezilya'nın Rio şehrindeyken yaşandı.

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'nda (EDOK) yürütülen soruşturma neticesinde, ifadesi alınan teğmenlerden 5'inin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilecekleri belirtildi.

Korsan yemini okutan teğmen Ebru Eroğlu dahil, alay komutan vekili, bölük komutanı ve tabur komutanının da ihraç talebiyle disipline sevk edildiği kaydediliyor.

İlk defa 29 Ocak 1999'da yani 28 Şubat sürecinde yönergeye eklenen ve 29 Mart 2023'te yönergede yapılan değişiklikle kaldırılan korsan metnin, amirlerin ikazlarına rağmen alternatif tören icra edilerek okunmasının ciddi disiplinsizlik olduğu kararlaştırıldı.

Dünyada ilk defa 3 harp okulu birincisinin kadın olması gururunu yaşayan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu gururu yaşamasını sabote ettiği değerlendirilen korsan yemin eylemi ile ordunun itibarının zedelendiği bildirildi.

Söz konusu teğmenlerin suç vasfının "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" demek değil, amirlerin ikazlarına rağmen basını da davet ederek, alternatif yemin organize edip disiplinsizlik yapmak olduğunun altı çizildi.

Peki muhalefet ne diyor

"Teğmenler 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' dedikleri için atılıyorlar."

Açık bir çarpıtma, bariz bir yalan, koca bir iftira değil mi bu

Bu çarpıtmalar seküler kesimi kışkırtmak için yapılıyor.

Muhafazakar kesimi de ikna etmek lazım değil mi!

Onu da unutmamışlar..

Bir ekip de sosyal medyada, Ebru Eroğlu'yla, milli mücadelenin sırtında top mermisi taşıyan kadınlarımızı mukayese ediyor.

Kullandıkları kupüre baktım, Sözcü'nün dünkü 1. sayfasından..

Haberde, "Ebru Eroğlu yüreğinde bu kadınların emanetini taşıyor" başlığı kullanılmış.

Kara Fatma, Hafız Selman, Halide Onbaşı, Gördesli Makbule'yle, komutanlarının talimatına kulak asmayan Ebru Eroğlu'nu ilişkilendirmişler..

Kullandıkları fotoğraflara baktım hepsinin başı kapalı..

Yahu bir haddinizi bilin haddinizi..

Milli mücadelenin bu önemli şahsiyetleri sizin egemen olduğunuz dönemde yaşasaydı, kışlanın kapısının önünden dahi geçemezlerdi..

"Yauvvvv kafanız da 28 Şubat'ta kaldı değişin bir azizim" diyen gevşeklere hatırlatalım, daha 2 ay önce bu gazete manşetinden, "Harbiye Orduevinde çarşaflı selfi"