Seçimin belirleyicisi trafik ve başıboş köpek sorunu olacak

31 Mart yerel seçimlerinin sath-ı mailine çoktan girildi artık. AK Parti ve MHP büyükşehir ve il adaylarını açıkladı, ilçe adaylarının açıklanması sürüyor. CHP'de üç başlı idari sistem olduğundan aday belirleme süreci biraz sarkıyor. Birkaç haftalık kavga ve krizin ardından onlar da belirlerler adaylarını.

HDPDEM de CHP ile yaptıkları pazarlığın durumuna göre özellikle Güneydoğu ve Doğu bölgeleri dışındaki adaylarını belirleyecekler.

Diğer partiler de aynı şekilde hummalı bir aday belirleme çalışması yürütüyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararına göre, siyasi partiler aday listelerini il seçim kurullarına bütün seçimler için ayrı ayrı olmak üzere en geç 20 Şubat saat 17.00'ye kadar teslim edecek.

Bu tarihten itibaren artık seçimler için geri sayım tam olarak başlamış olacak.

Gözlemlediğim kadarıyla büyükşehirler, iller ve ilçeler dahil olmak üzere Türkiye genelinde en önemli iki sorun bulunuyor.

Bir trafik ve otopark sorunu, bir de başıboş köpek sorunu

Gerek araçların artmasından, gerekse plansız şehirleşmeden dolayı, bırakın büyük şehirleri, Anadolu'daki illerimizin ilçelerinde bile trafik ve otopark sorunu başını almış gitmiş durumda

Küçük bir ilçeye işiniz düştüğünde dahi gideceğiniz yere ulaşmakta zorlanıyorsunuz. Gideceğiniz yere vardığınızda da aracınızı park edecek yer bulamıyorsunuz.

Tabi toplu taşıma sorunu da haliyle bunlarla at başı gidiyor

Başıboş köpek sorunu ise artık neredeyse bir milli güvenlik ve asayiş sorunu haline gelmiş durumda

Bu sorun da büyükşehirlerden ilçelere kadar her yerde vatandaşlarımızı canından bezdirmiş halde

Gün geçmiyor ki başıboş köpek saldırısı haberleri gelmesin Çocuklar ve yaşlılara yönelik saldırı gerçekleşmesin

Artık her semtin bir köpek çetesi var. Sayıları her geçen gün artan köpeklerin oluşturduğu çeteler aralarında bölge savaşları yapmaya başladılar.