Seçim zaferi sonrasına dikkat!

Dünya, özellikle son beş yıldır iyice gemi azıya alan şeytani güçlerin güdümündeki küresel çetenin şer boyunduruğunun altında bulunuyor.

Önce nereden çıktığı bir türlü anlaşılamayan şüpheli bir Covid-19 salgını bütün dünyayı etkisi altına alarak milyonlarca insanı etkiledi. Ardından salgın yüzünden tedarik zinciri koptu. Pandemiden önce ekonomisi güçlü olan ülkeler, tedarik zincirinin kopması yüzünden ciddi krize girdi. Mallar bulunmaz oldu, market rafları boşaldı, batılı zengin ülkelerde kıtlık ve açlık görüntüleri medyaya yansıdı. Pandemi yüzünden sarsılan ekonomiler hala kendine gelebilmiş değil.

Dünyada biraz meselelere geniş açıdan bakan, şüpheyle yaklaşan araştırmacılar, bilim adamları, bu pandeminin bazı karanlık güçler tarafından planlı olarak başlatıldığını ileri sürdüler. Bu nedenle dünya çapında covid aşılarına karşı bir direnç oluştu. Aşı olmayanların oranı bir hayli fazlaydı.

Pandemiyle birlikte ABD ve AB ülkelerinin kışkırtmasıyla tırmanan Rusya-Ukrayna krizi savaşa dönüştü. Savaşın çıkması için Ukrayna'ya tam destek veren ABD ve müttefikleri bir yandan da Rusya'ya ticari ambargo başlattılar. Bu yüzden Rus doğalgazına neredeyse yüzde 80'lere varan oranlarda bağımlı olan AB ülkeleri büyük darboğaza girdi. Avrupa halkları on kat, yirmi kat artan yakıt maliyetleriyle büyük sıkıntılar yaşamaya başladı.

Ukrayna savaşı, Suriye, Libya, Karabağ'daki çatışmalar dünyayı iyice gererken, 7 Ekim 2023'te Hamas-İsrail arasında patlak veren çatışmalar, İsrail'in Gazze'deki sivillere acımasız saldırılarıyla bütün dünyayı kahreden soykırıma dönüştü. Bugüne kadar İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bini, yaralananların sayısı ise 75 bini aştı. Yardımların ulaştırılamaması yüzünden artık çocuklar açlıktan ölmeye başladı. Filistinlileri bitirmeyi kafasına koyan ve arkasına da ABD ve İngiltere'yi alan İsrail'i kimse durduramıyor.

Dünyada tüm bu kötülükler hüküm sürerken, 22 Mart 2024 Cuma günü Rusya'nın başkenti Moskova, tarihinin en büyük terör saldırılarından birini yaşadı. Crocus Belediye binasına düzenlenen terör saldırısında, 140 civarında masum insan hayatını kaybederken, 100'den fazla kişi de yaralandı. Saldırıyı ABD ve İsrail'in kurdurduğu iddia edilen DEAŞ terör örgütü üstlendi.

Rus medyası, saldırganların otomatik silahlarla ateş açtığını ve yangın bombası atarak yangına yol açtığını duyurdu. Saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen 4 kişi, cuma gecesi Rusya'nın Ukrayna sınırı yakınında Bryansk bölgesinde gözaltına alındı. Federal Güvenlik Servisi (FSB), saldırıdan sonra suçluların "Rusya Federasyonu ve Ukrayna sınırını geçme niyetinde olduklarını ve Ukrayna tarafıyla ilgili temaslarda bulunduklarını" açıkladı. Saldırıda bulunan 4 kişiyle birlikte saldırıyla ilgili 11 kişinin yakalandığı duyuruldu. Saldırganların tümünün Tacikistan uyruklu olduğu bilgisi, başta ülkesindeki Müslümanlar olmak üzere Müslümanlara her zaman yakın davranan, Müslümanların dini günlerinde özel mesajlar paylaşan, Batılı ülkelerde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıları kınayan, şeytani küresel çetenin dayattığı LGBT'yi ülkesinde en sert düzenlemelerle yasaklayan Putin'e bu yönden bir mesaj verilmek istendiğini gösteriyor.

Küresel çetenin bir türlü bozamadığı Türkiye-Rusya ilişkilerine darbe vurmak da saldırıyı planlayan istihbarat örgütlerinin amaçları arasında olsa gerek.

Saldırının amaçlarından birinin de küresel güçlerin ve onların güdümündeki ABD'nin mutlaka sürmesini istediği Ukrayna savaşının ateşini biraz daha harlamak olduğu aşikar.

Gazze'deki mazlumlara yönelik soykırım nedeniyle dünya kamuoyunun büyük baskısı altındaki İsrail'i rahatlatma amacı da çok sırıtıyor