Özgür Özel'in Yaşar Paşa'ya "sert uyarısının" düşündürdükleri

Tuzla Piyade Okulu'nda 10 Kasım törenlerinde yakasına "toplu iğne bulamadığı için" Atatürk resmi takmayan bir teğmene diğer teğmenlerin tepkisiyle tartışma yaşanmış, olay dışarıya aksedince, işine geldiğinde Atatürkçü geçinen bazı siyasi partiler de mal bulmuş mağribi gibi üstüne atlamıştı.

Türk milliyetçiliği ile Amerikan milliyetçiliği arasında gidip gelen küçük bir partinin genel başkanı işi oldukça abartarak elini ordunun içine sokup nizam vermeye kadar götürmüştü.

O değil de, beni hem şaşırtan, hem güldüren, CHP'nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Özgür Özel'in olaya ilişkin yaptığı görüntülü açıklamada, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i hedef alarak sarf ettiği; "Ya aklını başına alacak, ya da biz onun aklını başına getireceğiz" şeklindeki sözleri oldu.

Hele bir de işaret parmağını sallayarak bunu yapması komedinin etkisini daha bir artırıyordu.

Aynı açıklamada "Siz 15 Temmuz'dan hiç mi ders almadınız 15 Temmuz'da Atatürk'ün resmini takmak istemeyenler, Atatürk'e husumet duyanlar, Atatürk'ten nefret edenler darbe yapmaya kalkıştı. Sonra ne oldu, hepiniz apar topar Atatürk resimlerine sarıldınız. Şimdi Atatürk resminden rahatsızlık duyanlara yüz vermeye, pohpohlamaya başladınız. Buna izin vermeyeceğiz" şeklindeki sözleri ise, bir siyasetçinin yerine ve zamanına göre nasıl şekil şemal değiştirdiğinin eşsiz bir örneğini oluşturuyordu.

Çünkü bunları söyleyen Özgür Özel, adeta FETÖ medyasının Türkiye'ye bir armağanıydı. FETÖ medyasının gün aşırı açıklamalarını ekranlarına, sayfalarına taşıdığı Özgür Özel, 17-25 Aralık kalkışması sonrasında kapatılan FETÖ'cü "Kimse yok mu" derneğine desteğe koşarak, "Zulüm ile abad olanın sonu berbat olur!" diye yüksek perdeden tepkide bulunmuştu.

O dönemde CHP Grup Başkanvekili olan Özgür Özel, bu etiketle adli tahkikata uğrayan FETÖ sanıklarına da ziyaretler gerçekleştiriyordu.

10 Ekim 2015'te İzmir'deki FETÖPDY operasyonunda gözaltına alınan 25 kişiyi ziyaret eden Özel, "Bugün gelinen noktada o gözaltı görüntüleri hepimizin yüreklerini sızlattı" derken gözleri doluyordu. Özel, beraberindeki heyet ile birlikte cezaevindeki FETÖ'cüler Hidayet Karaca, Mehmet Baransu, Gültekin Avcı ve eski hakim Süleyman Karaçöl ile görüşüyordu.

CHP'li Özel, MİT TIR'larına kumpas davasında tutuklanan dönemin Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Yarbay Erdal Turna, Hatay İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Mehmet Fırat, Adana İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Bekir Karataş, Jandarma Kriminal Daire Başkanı Burhanettin Cihangiroğlu ve Biyoloji Şube Müdürlüğü Laboratuvar Amir Vekili Yarbay Mustafa Yardımcı ile de görüşmüştü. Hatta görüşmede eline tutuşturulan notları çıkışta FETÖ'cü Cihan Haber Ajansı'na vermiş, notlar örgüte ait Meydan gazetesinin 1 Ocak 2016 tarihli sayısında "MİT TIR'ları tutuklusu subaylardan şok açıklamalar" manşetiyle haber yapılmıştı.