Bu kadar da Bidenleşilmez ki!

Yerel seçim çalışmaları kapsamında İzmir'e giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova ilçesinde partililere hitap ederek çok önemli (!) açıklamalarda bulundu.

Özel burada yaptığı konuşmada, sözü kendisinin Hamas'a "terör örgütü" demesinin eleştirilmesine getirerek, "AK Parti Genel Başkanı, bir gece Hamas suçsuz İsraillilere saldırdığında, o saldırıyı kınadığımızda 'Efendim Özgür Özel Hamas'ın yaptığı saldırıya terör saldırısı dedi' diyor. Kim yaparsa yapsın, suçsuz insanlara gece yarısı saldırmak terör saldırısıdır. Hamas'ın yaptığı terör eylemidir" sözlerini sarf etti.

Şimdi siz henüz birkaç ay önce, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, anlı şanlı kurucu partisi olan, açık oylama, gizli sayım yapılan tek partili dönemler dışında, 1950'den beri iktidar yüzü görmemiş Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Genel Başkanı olmuşsanız

Önce partinizin onca maddi imkanlarına, (balya balya paralara henüz girmiyorum, o pilav daha çok su kaldırır) hemen her yerde teşkilatlanmış, zengin ve de köklü geçmişine rağmen neden yüzde 20-25 bandına sıkışıp kaldığını, neden bir türlü oyunun artmadığını düşünüp, araştırıp, kafa yorup, oylarınızı birkaç puan da olsa artırmanın hesaplarını yapmanız gerekirken

Tutuyorsunuz, küçük bir azgın azınlık dışında solcusuyla, sağcısıyla herkesin içini acıtan Gazze'deki mezalimi görmezden gelip, saldırganları masum göstermeye çalışıyorsunuz.

Tamam, 7 Ekim'de Hamas İsrail topraklarına "Aksa Tufanı" adlı operasyon başlatarak saldırdı. Saldırdığı topraklar, Filistin'in işgal edilmiş topraklarıydı. Keşke sivil kayıpları olmasaydı. Ama Hamas'ın saldırısında İsrail'in kaybı 1200 civarında gerçekleşti.

Aynı gün topyekûn Gazze'ye saldırı başlatan İsrail, bugüne kadar 32 bini aşkın kişiyi şehit ederken, 70 bini aşkın kişiyi de yaraladı. Gazze'de taş taş üstünde bırakmayan İsrail, özellikle hastaneleri, okulları, çocukların yoğun olarak bulunduğu yerleri hedef aldı.

Bütün dünyanın gözleri önünde Gazze'yi hem bombalayan, hem de ölüm ablukası uygulayan İsrail, 15 bine yakın çocuk ve bebeğin bombardımanlar, açlık, susuzluk ve ilaç-tıbbi yardım yoksunluğundan ölümüne neden oldu.

İsrail yönetiminin gözleri öylesine dönmüş durumda ki, saldırdıklarının insan değil, "hayvanlar" olduğunu söylüyorlar

Hatta içlerinde bakanlık yapmış ünlü siyasiler, özellikle kadınların öldürülmesi gerektiğini, çünkü sözüm ona "teröristleri" o kadınların doğurduğunu haykırıyorlar