Bir ülkeyi soymak bu kadar kolay mı

CHP merkezli balya balya para sayma, paralardan kule yapma, içinde yüz binlerce dolar bulunan poşetlerin milletvekili odalarında unutulması gibi akçalı konular sürekli gündemimize geliyor.

Haftalarca gündemi meşgul geden akçalı konulara bir de CHP'nin Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Bülent Özmen'in, İGDAŞ Genel Müdürü iken imza attığı büyük bir ihale yolsuzluğu da eklendi.

Medyada yer alan haberlere göre, araç kiralama ihalesi açan Özmen'in, 300'ün üzerinde kiralık aracın ihalesinde araçların piyasa değerinden çok daha fazla parayı kira bedeli olarak ödediği anlaşıldı. İGDAŞ'ın dolandırıldığı ihale, 15 Kasım 2023 yapıldı. Kiralama işlemi 1 Aralık 2023'te başladı. Bülent Özmen de bir gün sonra, 2 Aralık'ta belediye başkan adaylığı için İGDAŞ'tan istifa etti. Masa başında hazırlanmış evraklarla düzenlenen ve "Hayali ihale" olarak adlandırılan bu yöntemle elde edilen kazancın yerel seçimde kullanıldığı ileri sürüldü.

Konuya ilişkin haberlerde, "01.12.2023 - 29.02.2024 dönemini kapsayan 3 aylık hizmet alımı ihalesini alan Flora Sosyal Destek Hizmetleri isimli şirket, tahsis ettiği araçların piyasa değerlerinden daha fazla bir parayı üç aylık kiralamayla kasasına indirdi. Bu yöntemle yüzlerce araç kiralayan İGDAŞ, beşte bir fiyata mal olacak kiralama için toplamda 147 milyon lira ödeme yaptı" bilgileri yer aldı.

Olay gündemdeki yerini hala koruyor...

Şimdi; belediyede ya da herhangi bir kurumda herhangi bir yönetici, bu örneklerdeki gibi usulsüz iş ve işlem yapmış olabilir. Bunu yaparken gerçekten niyeti devleti, milleti soymak, dolandırmak, parayı bulmak da olabilir

Ya da iş bilmezlikten, basiretsizlikten yanlış ihale, yanlış işlem yapıp kurumunu, devleti zarara uğratmış olabilir.

İsmail Saymaz da, CHP İstanbul il binası alımı işiyle ilintilendirilen paradan kule yapma görüntülerine ilişkin, "Burada usule aykırı işlemler var tabi ki. Sen neden aldığın binanın gerçek değerini tapuya yazmıyorsun Akıl alır gibi değil. Bir binayı bile almayı beceremeyen partiye iktidarı teslim ederler mi" eleştirisinde bulunarak, konuyu iş bilmezlik boyutuna indirip CHP'yi içinde bulunduğu zor durumdan kurtarmaya çalışmıştı.

CHP gerçekten iş bilmezliğin kurbanı olarak paradan kuleler kurdurmuştur belki, her şey olabilir

Fakat beni ve benim gibi milyonlarca sade vatandaşı asıl rahatsız eden, devletin milletin parasının bu kadar kolay çalınabilmesi, hortumlanabilmesi