Düğüm son hafta çözülecek

Şampiyonluk yarışının en kritik maçında Galatasaray, Fenerbahçe'yi konuk etti. Galatasaray'ın puan alması halinde ipi göğüsleyeceği Fenerbahçe'nin ise kazandığı takdirde umudunu son maça taşıyacağı debiye Okan Buruk savunmada Sanchez'e forma verdi. İsmail Kartal ise orta alanda Mert Hakan'ı tercih etti.

Haberin Devamı

Futbol yoktu

Mücadele başlamadan önce gerilen ortam ilk düdükle birlikte kaosa döndü. Art arda yapılan faullerle duran karşılaşmada kartlar adeta kartlar havada uçuştu. Bu durumda iki takım oyuncuların payı olduğu kadar hakem Arda Kardeşler'in de payının büyük olduğunu söylemek gerekir. Futboldan bahsedilmesi neredeyse imkansız olan derbide en net gol pozisyonunu 42.dakikada Fenerbahçe Fred ile yakaladı. Fakat top ağlara gitmedi. İlk devre başladığı gibi golsüz tamamlandı.

Çağlar hayat verdi

İkinci yarıya iki takım da değişiklik yapmadan sahada çıktı. Fenerbahçe on kişi olmasına rağmen topla daha fazla oynayan taraftı. Galatasaray ise orta alanda aksadı. 72. dakikada Çağlar ceza alanı içerisinde önünde bulduğu topu tamamladı ve skoru 1-0 getirdi. Okan Buruk bu gollerden sonra değişikliklere gitti. Fakat bu değişiklikler de sahaya pozitif bir etki yapmadı. Buruk son bölümde iki hamle ile son kozlarını oynadı. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna hakim olan Fenerbahçe'ye karşı bir fazla oynamasına karşı cevap veremeyen Galatasaray sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. İsmail Kartal ve öğrencileri ezeli rakiplerini deplasmanda 1-0 yenerken şampiyonluklarını son haftaya taşıdı