Gövde gösterisi

Son lig maçında Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 yenen Galatasaray, Çaykur Rizespor'u konuk etti. Sarı- Kırmızılılar'da sakatlıkları bulunan Abdülkerim ve Sanchez bu mücadele forma giyemezken, Nelsson'un partneri Berkan oldu. Ziyech de uzun bir sürenin ardından maç kadrosundaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Gol yağmuru

Galatasaray maça golle başladı. 9'da Rizespor kornerden gelen topu uzaklaştırmak istedi, Köhn ceza sahası önünde gelişine vurdu: 1-0. Oyunun kontrolünü elinde tutan ev sahibi takım 31'de Torreira ile farkı ikiye çıkarttı: 2-0. Rizespor ilk 45 dakikanın son bölümünde ataklarını sıklaştırdı. Okan Buruk'un takımında bu anlarda bireysel hatalar çoğaldı. 38'de Hojer uzaktan vurdu, top ağlara gitti: 2-1. Sarı-Kırmızılılar bu gole çabuk karşılık verdi. 40'ta bu kez Kerem Demirbay uzaktan çok sert vurdu ve fark tekrardan ikiye çıktı: 3-1. 45'te Kerem Demirbay ceza sahası dışından yine kaleyi düşündü ve top yine ağlara gitti: 4-1. Bu gol ilk yarının da skorunu belirlemiş oldu.

Hiç vazgeçmediler

İkinci devreye tek değişiklikle başlayan İlhan Palut, 60'ta üç oyuncu değişikliğine gitti. Konuk takımda 61'de Olawoyin topu ağlara gönderin isimdi: 4-2. 62'de Mertens ceza sahası içerisinde rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Kerem Demirbay 64'te farkı yeniden üçe çıkarttı: 5-2. 85'te Icardi gol yağmuruna katıldı: 6-2. Karşılaşma boyunca oldukça rahat bir oyun ortaya koyan Galatasaray, rakibini farklı yenerken sahanın tek hakimiydi. Mücadeleyi 6-2 kazanan Okan Buruk'un takımı gövde gösterisi yaptı.