Şampiyonluk için son iki maç

Son haftalarda ligde fırtına gibi esen Galatasaray, Fatih Karagümrük'e konuk oldu. Kazanan takımı bozmama geleneğini sürdüren Okan Buruk bu maçta da sürprize izin vermedi.

Haberin Devamı

Vasat ilk yarı

Mücadelenin ilk bölümünde iki takım da orta alanda fazlasıyla top kaybı yapınca hücumda etkili olamadılar. Galatasaray; Barış, Ziyech ve İcardi ile son bölgede topu tutmaya çalışsa da son bölgede çoğalamadı. Fatih Karagümrük ise rakip savunmayı aşamadı. 34. dakikada ev sahibi takımda Mendes ceza sahasına girer girmez vurdu ve top ağlara gitti: 1-0. Galatasaray, ilk 45 dakikada vasatı aşamazken son haftalardaki görüntüsünden çok uzaktaydı. 454'te Mertens'in pasında Barış bitirdi ve oyuna denge geldi. Bu gol ilk yarının da skorunu belirledi: 1-1.

Berkan'dan altın vuruş

Galatasaray ikinci yarıya topa hakim olarak başladı. İlk yarıdaki pas hatalarını azaltan Sarı-Kırmızılılar altmıştan sonra oyunu son bölgede oynadı. Barış Alper'in ön plana çıktığı bu devrede de yine Mertens-Barış ortak yapımı bir gol geldi. 70. dakikada Barış son çizgiye inip, içeri çıkarttı. Mertens tek vuruşla skoru 2-1'e getirdi. 83'te Karagümrük'te Markao savunmanın hatasını iyi değerlendirdi ve skor 2-2'ye geldi. Galatasaray bu golden sonra da vazgeçmedi. Galatasaray rakibini 3-2 mağlup ederek son iki maça altı puan farkla girmeyi başardı.