Oyunun finaline geldik

2 Mart 2024 günü, "UNUTMA PATRON SENSİN" başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Yazıda seçmene, patron olarak yetkinin kendisinde olduğunu ve sandıkta vereceğin yetkiyle gelecek yönetimi kendisinin belirleyeceğini örneklerle anlatmıştım. 31 Mart yerel seçimiyle, PATRON gereğini yaptı. 22 yıldan beri her seçimde birinci çıkan, AKP'yi ikinci sıraya iterek gerekli dersi verdi.
Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bugüne, böyle antidemokratik bir seçim yaşamamıştı. Özellikle Sayın Erdoğan'ın "sevdam" dediği İstanbul için, kendisi, bakanları, bürokrasi, medya, troller ve devletin tüm imkanları kullanıldı. Sonuçta, sadece CHP'liler değil partili partisiz seçmenler sandıkta ittifak yaptı ve 'İMAMOĞLU' dedi.
Seçim zaferi ekranlar ve medyada, enine boyuna konuşuldu, tartışıldı. Ben bu konulara girmeden başka bir konuyu dile getireceğim.
Bu yerel seçimde gerçek kaybeden Sayın Erdoğan'dır. Usta siyasetçi olarak,bu seçimi enine boyuna değerlendirip, kendisine yeni bir yol haritası belirleyecektir.
Geçmiş yazılarımda, Sayın Erdoğan içinsık sık dile getirdiğim öneriyi yeniden hatırlatmak isterim

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile artık yolun sonuna geldiğimizin umarım farkındasınız. Ülke adeta bir parti devleti haline geldi. Bu sistemle de her konuda gittikçe radikalleşiyorsunuz. Etrafınızdaki Bakanlar ve danışmanlar hep sizin ağzınıza bakıyorlar. Hiçbirinin tek başına inisiyatif kullanamadıkları gibi, verdiğiniz kararın hatalı olsa da, karşı çıkamadıkları için talimat olarak kabul ediyorlar. Ülkede yaşananları size etrafınızdakiler pembe tablo olarak yansıtıyorlar. Tüm bu yaşananları görünce, gazeteci Sayın Levent Gültekin "Sayın Erdoğan gittikçe Saddam'laşıyor'' diyerek, bu radikalleşmenin en büyük etkeninin de ortağı Bahçeli olduğunu sıklıkla ifade ediyor.
Sayın Erdoğan; Türkiye'yi ekonomik, sosyal ve siyasi olarak getirdiğiniz nokta iç açıcı değil . Bu durumdan çıkmanın tek ve sağlıklı çözümü "yeniden parlamenter sisteme" dönmektir. Yani devletle hükümet birbirinden ayrılmalıdır. Muhalefetle mutlu bir uzlaşı içinde bir araya gelerek, "GERÇEK DEMOKRATİK BİR ANAYASA" değişikliği tez elden yapılmalıdır. Bu yöntemle güçlü bir Başbakan ve yetkileri azaltılmış bir Cumhurbaşkanı!! O zaman ülkede, siz de rahatlarsınız. Cumhurbaşkanını da parlamento seçer. Milletvekili sayısını 450'ye çeker, 125 sandalyeli bir senato ile taçlandırırsınız, geleceğe dönük tüm sorunlar çözülmüş olur.