Uzaktan sevmek aşkların en güzeli

Suriye'de Esat rejiminin yıkılması, bizim İslami kesimde tam bir zafer sarhoşluğu yaratmakla kalmadı, adeta İslami zafer gibi yaşanıyor. İlginç olan da Suriye, tereyağdan kıl çeker gibi, tek kurşun atılmadan HTŞ'ye adeta teslim edildi. Tüm uygar batı ve bizde de HTŞ, bir terör örgütüydü. Ama bu terör örgütünün bu işgali ile ilgili tüm batı sessiz. Emperyalistler için amaçları uğruna uşak olarak kullanılanların kimliği önemli değildir. Önemli olan kendi istek ve menfaatleridir. Suriye'deki ile Saddam'ın sessizce yıkılması birebir örtüşüyor !!

Ortadoğu'nun tüm din kardeşleri adeta bir dizi film izler gibi izliyorlar. Suriye'nin can dostları Rusya ve İran sessiz sedasız çekildiler. Bu yaşananlar Kardenizlinin dediği gibi "Haçan bu bize ders olsun"Emperyalistlerin gerçek yüzleri bu yaşananlarla birlikte tüm açıklığı ile ortada. Kapalı kapılar arkasında, ABD, yandaşları ve Rusya anlaşıp Esat'ın ipini çektiler.

Bundan sonra neler olur bilinemez. Bu arada ilginç bir açıklama Trump'tan geldi. Trump sayın Erdoğan'ı yere göğe sığdırmayan bir güzelleme yaparak, adeta Suriye'yi Türkiye'nin kucağına itekledi.

Bize düşen Türkiye'nin menfaatleridir. Tabii ki güney komşumuzun demokratik bir yapıya kavuşması son derece önemlidir. Bunun için neler gerekiyorsa yapılır veya yapılmalıdır. Bunu da dünya önünde değil, istihbarat örgütlerimiz gizli olarak yapmalılar. Hele hele Sayın Erdoğan, şu dönemde onlarla asla muhatap olmamalıdır.

Golani'nin, takım elbise giyerek geldiği tabandan uzaklaştığı görüntüsünü izleyince, Geçmişte bizde de muhafazakar partiden kopup yeni bir parti olarak iktidara gelenler, biz gömleğimizi değiştirdik, değiştik diyenlerin bugün eğitimde laiklik karşıtlığı ile nasıl değiştiklerini anımsattı.

Ortadoğu da yaşananlar, alıntı bir öyküyü anımsattı.

Bir Tavşan önüne bir daktilo almış, tak tuk tak tuk bir şeyler yazıyor.

Oradan geçen bir Tilki:

Hey Tavşan, ne yazıyorsun

Doktora tezimi yazıyorum.

Ha öyle mi, çok güzel, ne hakkında

Tavşanların Tilkileri nasıl yedikleri hakkında.

Yok canım, olur mu öyle şey, hiç Tavşanlar Tilki yerler mi

Olur canım, gel istersen, sana ispat edeyim.

Beraberce Tavşanın yuvasına girerler. Biraz sonra Tavşantek başına çıkar ve yine daktilosunun başına geçer, tak tuk bir şeyler yazmaya devam eder.