Dünya öyle bir dönem yaşıyor ki, güçlü olan güçsüzü silkeliyor. "Yani gücü yeten yetene" derler ya adeta o hale geldi. Bu silkeleme sadece dış dünyaya özgü olmayıp, ülke içinde de iktidar, silkeleme kararları verebiliyor.
Son dönemlerde, Rusya ile Ukrayna daha sonra emperyallerin Ortadoğu karakolu İsrail, Gazze, Lübnan ve Suriye'yi silkeledi. Tüm bu yaşananların arkasında ABD ve AB var. Zira hesap, dünya düzenini kuranların, karşısında durabilecek ülkeleri zayıflatmak. Rusya, Ukrayna savaşı ile güçten düşürüldü. Bu nedenle Ortadoğudaki tek kalesi Suriye'nin silkelenmesine engel olamadı. Diğer yandaş İran desen, Gazze'deki besleme örgütlerinin tümünü İsrail silkeledi ve İran'ın kıpırdayacak hali kalmadığı için sessiz kaldı. Ortadoğuda bu olaylar yaşanırken, din kardeşleri de dizi film izler gibi sessizce izliyorlar.
Yıllardır yazılan ve söylenenler Ortadoğu'da bir bir uygulanıyor. Şu anda neyin ne olacağını bilmek mümkün değil. Her kafadan bir ses çıkıyor.
Ortadoğu'da bunlar yaşanırken bizde neler yaşanıyor AKP iktidarda kaldığı 22 yıllık sürecin son 10 yılında başta ekonomi olmak üzere siyasi ve sosyal olarak ülkeyi silkeliyor.
Ekonomi de,
Sağlıkta,
Eğitimde,
Hukukta
Özgürlükte,
Eşit yurttaşlıkta,
Genç teğmenlere açılan soruşturma,
Anayasal hakların askıya alınması !!
Tüm konuşmalarında 86 milyon vatandaşım deyip, bir bakanlar kurul toplantısından sonra ki konuşmalarında, CHP'li özellikle Büyükşehir Belediyelerini kastederek, SGK borçlarından dolayı, Bakana dönüp " silkele" denmesi yakışıyor mu Silkelenmesini istediğiniz belediyede size oy vermiş seçmenler olduğunun farkında değil misiniz Bu tür konuşmalar ülke içinde ayrışmalar yaratmıyor mu
Anayasa Mahkeme kararlarını uygulamayarak, hapishanede tutulanlar, halkın oyları ile seçilen yerel Belediye Başkanları yerine Kayyum atamak, adaleti silkelemek değil mi
Bakın Uygar Batıda hukuk nasıl silkeleniyor
Kanada'da ihtiyar bir adam ekmek çalmaktan tutuklanıp mahkemeye sevk edildi.
Yaşlı adam suçunu kabul edip itiraf etti.
Ve yaptığı hatayı şöyle açıkladı: