Sandık tek adamlığa cevabını verdi

Yerel seçim sonuçları, renk vermemeye çalışsalar da en çok AKP'yi yaraladı. Sayın Erdoğan şimdi partinin yetkili kurullarında bu mağlubiyetin nedenlerini araştırıp, yeniden toparlanacaklarını ifade ediyor. Sayın Erdoğan şunu bilmeli ki, bu seçimin kaybediliş nedenini aramaya gerek yok.

Bakanlar ve üst düzey yöneticiler yapacakları her icraatı gündeme getirirken, Sayın Cumhurbaşkanının talimatlarıyla diyor. Bu durumda tek sorumlunun kim olduğunu aramaya gerek var mı

Sayın Erdoğan, bu yerel seçim mağlubiyetinin sonuçlarına bakarak yönetimde, yumuşama sinyalleri vermeye başladı. Bu yumuşama ve CHP lideri Sayın Özgür Özel'e görüşebiliriz mesajı, ortaklıkta hiçbir sorumluluğu olmayan ortağı Sayın Bahçeli'yi durup dururken rahatsız etti. Neler oluyor, Sayın Erdoğan yeni arayışlara mı giriyor düşüncesi ile her zamanki alışık olduğumuz "nereye çekersen çek" üslubu ile bombayı patlattı. Neymiş, Sayın Şimşek bir konuşmasında "yerel halk" demiş. Bu yerel ifadesi, "Türk milletini aşağılamakmış". Bu konuşmasında, sözde Maliye Bakanı'nı eleştiriyor gibi görünse de, bu gönderme doğrudan ortağı Sayın Erdoğan'a !!

Sayın Bahçeli, burada durmayacak ve yeni bir takım olayları bahane ederek, Sayın Erdoğan'ın özellikle yumuşama mesajlarından rahatsızlığı nedeniyle ortağını sertleştirmeye çalışacak. Örnek mi, 23 Nisan Bayramı nedeniyle, Güneydoğu da bayrak asılmadı diyerek KAYYUM demesi ve DEM kapatılsın diye esip gürlemesi. Geçmişte "Milliyetçiliği ayaklarımın altına alırım dendiğinde, TC ve andımız kaldırıldığında, orta eğitimde tarikat ve cemaatlerin yerleştirilmesine, Meclis kürsüsünde Anayasa'nın ilk dört maddesi kaldırılsın dendiğinde sessiz kalan Sayın Bahçeli "yerel halk" denince köpürüyor.

Yine son günlerde, ülkeyi karıştırmak ve kardeşliğimizi bozmak için provokasyonlar yapılmaya başlandı. Bir taraftan Kayyum ve Dem kapatılsın denirken bazı kendini bilmezlerde karşı taraftan Bayrak karşıtı söylemlerle akılları sıra nifak tohumları ekmeye kalkışıyorlar. Bu ülkede yaşayan tüm bireyler bu Cumhuriyetin asli yurttaşlarıdır. Bu provokasyonlara en güzel cevaplar nereden geldi derseniz Amedspor'un Diyarbakır'daki maçında onbinler ayakta İstiklal Marşı'mızı okudu. Kastamonuspor Başkanı, Amedspor'u yemeğe davet etti. Diyarbakır Belediyesi, 23 Nisan Bayramı nedeniyle Atatürk resmi ve bayrak astı. Tüm bu yapılanları yürekten kutlarken, Bursaspor Amedspor maçında yapılanları da kınıyorum. Bu Cumhuriyet, bu ülke, bu bayrak hepimizin. Hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarıyız. Kurtuluş Savaşı'nda hep birlikte savaşılıp, birlikte bu Cumhuriyet kuruldu. 1000 yıllık kardeşliğimizi bozmak için provokasyon yapanları, Türkler ve Kürtler birlikte lanetlemeli ve bu oyuna gelmemeli.

Sayın Erdoğan, içinde bulunduğumuz ekonomik, sosyal ve siyasi olarak hem ülkenin, hem de iktidarınızın nasıl irtifa kaybettiğin görün artık. Şu andaki yönetim sistemi ile içinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtulmamız çok sıkıntılı. Ülke bu durumda iken Yeni ANAYASA diyorsunuz ama var olan Anayasa'ya kararlarına uymadığınız, Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve Can Atalay davaları ile ortada iken, bir de Avrupa İnsan Hakları Mahkeme kararlarını da tanımıyorsunuz.

Sayın Erdoğan, çok önemli bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Ortaklıkta hiçbir sorumluluğu olmayan ortağınız da "Türkiye toplumu Cumhurbaşkanlığı sistemini hazır hale getirmemiz gerek diyerek" sizi daha da sertleştirmek istiyor. Sayın Bahçeli, TBMM resepsiyonuna da katılmayarak AKP ile arasında sıkıntı olduğu mesajını da verdi. Anlaşılan o ki Sayın Bahçeli sizin ne yumuşamanızı ne de kimseyle görüşmenizi istemiyor.