Gülüyoruz ağlanacak halimize

Çok sık olmasa da zaman zaman dostlarla bir araya geliyoruz. Geçmişten söz ederek konuşmalar başlasa da, laf dönüp dolaşıp ister istemez siyasete geliyor. Birkaç toplantıdan beri iki arkadaşımız, siyasetteki can sıkıcı konulardan söz edildiğinde bile gülüyorlar.

İlk dönemler de bu gülmeleri, belki konuşulan konulardan veya geçmişe yönelik bazı şeyler hatırlayıp gülüyorlar diye düşündüm ama bu her toplantıda, konuyla ilgili olmadığı halde gülmelerine, bir hekim olarak 'eyvah, bir rahatsızlık var' diye düşündüm. Böyle bir durumda, kalabalık içinde 'hayırdır ne için gülüyorsunuz' demenin uygun olmayacağını düşünerek sustum ama çok üzüldüm.

Geçenlerde, tekrar bir araya geldiğimizde siyaset konusu derinleştikçe iki arkadaş da, aynı şekilde gülmeye devam ettiler. Bir ara benim samimi olduğum arkadaşım Adil, hocam kaç toplantıdır ciddi konularda bile güldüğümü izlediğinin farkındayım. Doğal olarak bu gergin siyasi konular tartışılırken, Adil kardeşim neden gülüyor diye düşünmüş olabilirsin. Özellikle de bir hekim ve yakın arkadaşım olarak üzüldüğünü tahmin ediyorum. İçinden de, eyvah "demans mı'' diye düşünmüş olabilirsin ama gördüğün gibi sağlıklıyım.

Bu konuşma olunca, ortalık buz kesti ve derin bir sessizlik oldu. Bazı arkadaşların konuyu kavradıklarını da sanmıyorum.

Adil arkadaşım sessizliği bozdu. Beyler, kaç toplantıdır bir araya geliyoruz, siyasi konulara gelince nerede ise birbirinizin yakasına yapışacaksınız. Geçmişte bende böyleydim. Ancak, kendi kendime karar verdim ve bu konuları artık stres yapıp sağlığıma zarar vermeyeceğim dedim ve şimdi bu konulara gülüyorum.

İnanın, şimdi ben sizlerin bu anlamsız gerilimlerinize, üzülüyor ve gülüyorum

Sizlere soruyorum

Tek adam yönetimiyle,

Sayın Erdoğan'ın üçüncü kez aday oluşuna YSK onay verdi mi

Geçmişte İmamoğlu'nun seçimini iptal ettirdiler mi

Cumhuriyet Anayasası kararları uygulanıyor mu

Anayasa kararlarına Yargıtay 3. Daire Başkanı olarak rest çeken Başkan, bugün Yargıtay Başsavcısı oldu mu
Avrupa İnsan Hakları mahkeme kararlarına uyuluyor mu

1 Mayıs'ta Taksim'e, Anayasa Mahkeme kararına rağmen çıkılabildi mi