Dünya bizi kıskanıyor

Dünya bizi kıskanıyor diye devamlı nutuk atanların, 22 yılın sonunda ülkeyi getirdikleri durum ortada. O atılan afra tafradan sonra şimdi ne diyorlar "TASARRUF".

Sayın Şimşek'in açıkladığı 100 milyarlık tasarrufun, daha önce söylediği gibi "ÇEREZ" parasından öteye gitmeyeceği gerçeğini, bırakın diploması olan ekonomistleri, diplomasızları bile inandırmadı. Bu açıklanan tasarruf tedbirlerini, sadece kamuda yapacaklardı. Bu açıklanan, tasarruf dizisinin sadece fragmanı idi. Dizinin finale erişmesi de üç yılı bulacakmış . Ülkede orta sınıf kalmadığına göre, tüm bütçe açıkları toplumun "asgari ücretli ve gariban emeklinin (60) sırtına yükleneceği" artık sır olmaktan çıktı.

Şu anda, gizli bir İMF uygulamasının yapıldığını ülkenin saygın ekonomistleri dile getiriyor. Bu açıklanan programla ekonominin düze çıkacağı konusunda karamsarlar. Üretmeyen bir ülkede enflasyon canavarını yok etmenin mümkün olamayacağını ifade ediyorlar.

Görünen o ki, sokak artık sesini yükseltiyor ve geçinemiyoruz diye haykırıyor. Halk bu yokluk ve yoksulluğu görmeyip, bizi yönetenlerin saraylarda sefa sürmesini kabul etmiyoruz. Bizler 'komşusu açken, tok yatan bizden değildir' diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Bizlerin artık dayanacak gücümüz kalmadı. Fedakarlık yapılacaksa, saraydan başlayıp hep birlikte fedakarlık yapmalıyız. Ata sözümüz ne diyor 'Biri yer, biri bakar kıyamet ondan kopar'.

Bir ömür çalışıp, maaşlardan kesilen vergilerle, emeklilikte mutlu bir yaşam beklerken, sonunda geldiğimiz durumlar içler acısı.

Değerli Okurlar: Artık nerde ise duymaktan gına gelen " Avrupa bizi kıskanıyor" diyenlere, bir Avrupa ülkesi Belçika' da emeklilere yapılan uygulamalarla ilgili alıntı yazıyı sizlerle paylaşıyorum.