30 Ağustos 2024 tarihinde yapılan Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, TSK tarihinde ilk kez Ebru Eroğlu, Şeyda Yıldırım ve İkra Kuyumcu, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri'nde okul birincileri oldular. TSK tarihinde ilk kez üç kuvvet birincisinin de kadın oluşu tüm ülkeyi sevince boğdu. Tören bittikten sonra genç teğmenler, mezuniyet coşkusu içinde ve gelenekselleşmiş "kılıç çatma ritüelleri ve Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attılar. Bu kılıç çatma ritüelleri ve atılan slogan bazı kesimleri rahatsız etmiş olacak ki Silahlı Kuvvetlerden Ayırma istemiyle Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiler. Acı olan da bir asırdır tarikat ve cemaatlerin ATATÜRK ve Cumhuriyet ile kavgaları bitmedi
Geçmişte FETÖ terör örgütünün TSK'yı yok etmek için nasıl kumpaslar kurduğunu gördük. Hala bu hainleri temizlemek için uğraşılıyor. Milli Eğitim Bakanı, TBMM kürsüsünden ne dedi "Tarikat ve cemaatler bizim için STK(sivil toplum kuruluşları)" dedi. Şimdi onlardan temizlenen kadrolar tarikat ve cemaatlerle doldurulmaya çalışılıyor.
Sayın Ahmet Zeki Üçok ekranda geçmişten bu yana TSK 'ya yapılan tarikat cemaat girişimlerini tek tek ortaya koydu. AKP iktidarının ilk yıllarında TSK içindeki tarikat cemaatçi kişiler disiplin suçu ile ordudan atılırken bu kararlara karşı çıkıp "şerh" koyanları, FETÖ terör örgütünün kalkışmasında kendi ülkesine karşı silah kullanan hain generallerin ve sarıklı Amiralin terfisinde kimlerin imzalarının olduğunu anlattı ve geçmişten örnekler verdi.
Rahmetli Özal ile Genelkurmay Başkanı Sayın Torumtay'ın, Sayın Işık Koşaner ile birlikte, Kuvvet komutanlarının istifalarını örnek vererek, teğmenlerle ilgili karar verecek komiteye "Bu çocuklara ceza vermeyin, mücadele gücünüz yok ise yukarıdaki örnekler gibi istifa edin" dedi. "Eğer bu teğmenleri ordudan atarsanız, bu toplum sizi affetmeyecektir" diye ekledi ve de bir anektot anlattı. "Geçmişte bir GenelKurmay Başkanı "Ete soğan doğramam" dedi, şimdi o paşa " Soğancı Paşa" olarak anılıyor. "Mahkeme kadıya mülk değil" . Karar verecek komutanlar, bir gün gelecek sizde emekli olacaksınız. Eğer sizler bu teğmenleri ordudan atarsanız, toplum sizi nasıl anacak onu iyi düşünmek gerek.