Putin: ABD küresel istikrarsızlığın sponsoru!

Önceki gün Dağıstan'da bir dizi olay yaşandı.

Dağıstan, Rusya Federasyonu'na bağlı özerk bir cumhuriyet. Kumuk, Avar, Azerbaycan, Nogay ve Lak Türkleri başta olmak üzere Çeçen, Lezgi, Dargin vb. pek çok etnikten oluşan ülke nüfusunun yüzde seksek beşi kendini Müslüman olarak tanımlıyor.

Çok sayıda etnik topluluğun yaşadığı Dağıstan'da 4 milyonluk nüfusun neredeyse yarısı Türk kökenli ve Müslüman. Bölgede Kadirîlik ve Nakşibendîlik en yaygın tarikatlar.

Önceki gün, İsrail'den kalkan İsrail Hava Yollarına ait bir yolcu uçağının Dağıstan'ın başkenti Mahaçkale'ye inmesiyle birlikte hava limanında halk büyük bir protesto eylemi yaptı ve uçaktan inenler tek tek arandı, kimlik taraması yapıldı, kimi çatışmalar yaşandı ve 20 kişi yaralandı. Havalimanı süresiz hava ulaşımına kapatıldı.

Hemen belirtelim ki Dağıstan'da "Dağ Yahudileri" adı verilen ve sayısı her yıl gittikçe azalan Museviler de yaşıyor ve birçoğunun aynı zamanda İsrail vatandaşlığı da mevcut.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu olayın dış güçlerin bir kışkırtmasıyla gerçekleştiğini, Rusya Güvenlik Konseyi'nin bu konuda acilen toplanacağını ve bu hususun ayrıntılı bir şekilde araştırılacağını söyledi.

Aslında Peskov bu flu ve kaotik süreçte ABD'nin ismini vermese de bu ülkeyi işaret ettiği açık. ABD'nin Rusya içinde kaos başlatıp, Rusya'nın ilgisini ve dikkatini içeriye yöneltme amacını taşıdığını belirtelim. Rusya'yı dört bir yandan kuşatma nedeni de tam olarak bu.

Çok yakında Rusya içindeki Özerk Cumhuriyetlerde iç karışıklıkların, sosyal olayların başlaması hiç kimseyi şaşırtmaz. Dünya tek kutuplu bir yörüngeye oturtulmak isteniyor. İki süper güç olan Çin ve Rusya'ya diz çöktürüldüğü takdirde artık "Deccal", bütün dünyayı esir alacağını düşünüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önceki gün Gazze ile ilgili bir video yayınladı ve burada yaptığı konuşmada sarf ettiği sözler gerçekten de umut vericiydi:

"Bombalamalardan kaçacak, saklanacak hiçbir yeri olmayan yüz binlerce masum insanın hiçbir ayrım gözetilmeksizin katledildiği Gazze Şeridi'nde yaşanan korkunç olaylar hiçbir şeyle haklı gösterilemez... Tel Aviv, radikalleri cezalandırmak yerine 'kolektif sorumluluk ilkesinden intikam almaya' başlamıştır. Yüz binlerce masum insanın ölümünün haklı hiçbir gerekçesi olamaz. Kan deryası içinde ölen çocuk, kadın ve yaşlıların durumunu, insanların nasıl acı çektiğini, doktorların nasıl öldüğünü, yumrukların sıkılıp nasıl gözyaşı döküldüğünü burada izah etmenin bir yolu yok... Doğu'daki gerilimin arkasında kimin olduğunu anlamak gerekiyor. ABD küresel istikrarsızlığın sponsorudur!"