Bakan Göktaş: Her ailenin 'Aile Rehberi' olacak

Aile insanın birinci vatanıdır.

Aile insanın doğduğu, emeklediği, büyüdüğü, ilkokuludur da aslında. Anne ilköğretmen, baba ilk yönetici, kardeş ilk arkadaştır. Ailede ilk öğrenmeleri gerçekleştirdikten sonra hayatın içine çıkarız.

Aile gerçekten kutsaldır. Milletlerin var oluşu, devletin varlığını sürdürebilme kabiliyeti, tekamülü sağlıklı ailelerin varlığıyla mümkündür. Aile yapısı sağlıklı değilse sağlıklı bireylerin yetişmesi, sosyal hayatın huzur ve sükûnu, asayişin sağlanması zorlaşır, kaos ve huzursuzluk baş gösterir.

Bu anlamda aile bir devlet ve millet için en hayati zenginlik ve itici güçtür

Bugün hemen hemen bütün devletler ailenin korunması için büyük paralar harcayarak yeni yöntem ve tedbirlerle ailenin bütünlüğünü korumaya çalışıyorlar. Bir zamanlar dünyada parmakla gösterilen 'Türk Aile Yapısı' bugün büyük sarsıntılar geçiriyor ve aile içi şiddette ve toplumsal şiddette ciddi artış var.

Hükûmet, bütün paydaşlarıyla öyle zannediyorum ki bu anlamda büyük resmi görerek meseleyi masaya yatırdı. Önceki salı günü Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş Hanımefendinin riyasetinde bendenizin de davetli olduğu, kültür, sanat, medya mensuplarının katıldığı çok önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Bakan Göktaş, bu toplantıda yaptığı açılış konuşmasında pek çok önemli meseleye değindi. Sayın Bakan'ın konuşmasından anladığım kadarıyla aileyi korumak, var olan sorunları çözmek ve erken tedbir almak anlamında yeni düzenlemeler geliyor. İşte sayın Bakan'ın bazı cümleleri:

-Kısa süre içerisinde bütün Türkiye'de yaygınlaşmasını hedeflediğimiz "Aile Rehberi" sistemi ile talep eden haneleri daha yakından takip ederek, sorunlara hızlı ve etkili çözümler bulmayı hedefliyoruz. Çalışmamızı tamamladığımızda henüz gerçekleşmeden vakalara müdahale edebilme kapasitemizi artırmış olacağız.

Bakan Göktaş, televizyon programlarında sorunlu kadın ve erkek profillerinin gösterilmesinin sakıncalarını belirttikten sonra medyadan şu isteğini dile getirdi:

-Ekranlarda zekâsı, erdemli davranışları sanat yetenekleri, iletişim becerileri ya da sorun çözme yaklaşımlarıyla tanınan kişilerin hikâyelerini izlemek istiyoruz.