Jet yakıtı meselesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda 'Jet yakıtı' iftiralarına şu sözlerle tepki gösterdi:
"İsrail'e jet yakıtı satışı yapıldı iftirası atacak kadar gözlerini kararttılar. 'Jet yakıtı gönderdiler' kadar ahlak dışı bir sürü iddia gündeme taşındı. Sizin vicdanınız var mı ya"
Erdoğan yerden göğe kadar haklı. Zira iftiraya uğrayan yalnızca kendisi değil, Filistin meselesinde onca bedeli göze alıp tavır koyan, medeniyetimizin yükünü omuzlayan Türkiye.
Öyle ya, ABD'de ve Avrupa başkentlerinde sokaklar, kampüsler İsrail protestolarıyla inlerken, uluslararası arenada Filistin davası denilince parmakla gösterilen Türkiye Cumhurbaşkanı'na yüklenmek kimin işine yarar
Geçenlerde Ankara'ya gelip, Davos'ta İsrail'e "One minute" diyerek uluslararası diplomasideki psikolojik baskıyı kıran, tarihe geçen Erdoğan'a sarılan Haniye'ye ve temsil ettiği Filistin halkına yaramadığı kesin.
Ancak bu tartışmada tek sorun, yakından tanıdığı Erdoğan'ın böyle bir işe asla müsaade etmeyeceğini çok iyi bildiği halde jet yaktı kampanyasına benzin döken Fatih Erbakan'dan ibaret değil.
Mesela, Türkiye, İsrail'e ihracat kısıtlaması uygulayan tek ülke olduğu halde, Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı kısıtlama listesinde yer alan maddelerin arasına "jet yakıtı" ifadesini "lök" diye yerleştiren aklı nereye koyacağız
Yalnızca Yeniden Refahlılar değil, sosyal medyada bakanlığın eliyle yayınladığı listeyi okuyan pek çok kişi "işte kanıt" dedi. Yalana itiraz edecekse bile içine yutkundu. Manipülasyon daha da hızlı büyüdü.
Oysa "Jet Yakıtı" ifadesinin yanına parantez içinde "İsrail'e gönderilen bir yakıt değil, tamamen Türkiye topraklarındaki havalimanlarında İsrail'e ait sivil uçaklar için satın alınan jet yakıtı" notu düşülemez miydi
Tepki gelince yapılan düzeltmelerin bir işe yaramadığını görmüyor musunuz
Muhalefetin uluslararası politikalardaki sorumsuzluğunu eleştirirken iktidar cephesindeki bu aymazlıkları konuşmayalım mı


EKŞİ ÇÖPLÜK
Küçükçekmece Sahil Parkı'nda belediye tarafından yapılan kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşerek yaşamını yitiren Edanur Gezer'in otopsi işlemleri devam ediyor.
Ekşi sözlük denen çöplükte, tedbir almayan belediye yerine küçük çocuğun anne babasını suçlayan mahlukların kampanyası da...


CHP'DEN KAMUDA TASARRUF KAMPANYASINA DESTEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesinden çok farklı beklentileri olanlar var.
Öyle ki yerel seçim sonuçlarıyla, bir yıl önce hükümetin kurulduğu genel seçim sonuçlarını baypas etmeye soyunanlar bile çıkıyor.
Hayal dünyasında yaşamayanlar ise Türkiye'nin problemlerinin ne olduğunun farkında. Dolayısıyla bu temastan talepleri de daha basit ve gerçekçi.