Gazze'yi Türk müteahhitleri ayağa kaldırır

Sanılmasın ki Özgür Özel yalnızca koltuğuyla meşgul. Görmüyor musunuz ana muhalefet liderimiz dış politikaya da vakit ayırıyor.
Dün de gündemi Trump'ın Gazze'yle ilgili planlarıydı.
"Bu kutsal topraklardan Filistin'i söküp atmaktır. Buna nasıl susuyor Erdoğan" diye sordu.
Daha önce Gazze'nin seçilmiş meşru temsilcisi Hamas'ı terör örgütü ilan eden şairin burada Filistin bağlarından üzüm yemeye çalışmadığını biliyoruz.
Uzatmaya gerek yok; Karaköy'deki Filistin'e destek eyleminde bir adamı yumruklayan çakala hukuki destek veren bir partiden ve onun genel başkanından bahsediyoruz.
Dolayısıyla Özel'in sözü dış politikadan açınca rakiplerimize değil, Türkiye'ye yüklenmesine şaşırmıyoruz.
Şimdi de yapmaya çalıştığı, Erdoğan'ı, hakkında pozitif açıklamalar yapan Trump'la didişmeye, ağız dalaşına girmeye zorlamak.
Çünkü ABD Başkanı'nın Türkiye Cumhurbaşkanı'ndan sitayişle bahsettiği bir atmosferde soluk almakta zorlanıyor.
Evet, Özel, İsrail'e verdiği ayarlarla tarihe geçen Erdoğan'a "Filistin davası" diyerek ahkâm kesecek kalibrede bir isim değil ama yine de soralım: Ne yapmalı Erdoğan Trump'ın hangi sebeple ortaya attığı belli olmayan sansasyonel çıkışlarına laf mı yetiştirmeli
Trump'ın Dışişleri Bakanı, Beyaz Saray ve danışmanları bile "Yanlış anlaşıldık" derken, Türkiye Cumhurbaşkanı, X yorumcuları gibi tık almak için slogan mı atmalı
Bundan kolay ne var
Trump'a "aptal, cahil" demeyene kız vermiyorlar.
Mesele krizi yönetmek.
ABD Dışişleri Bakanı Rubio, "Başkan Trump'ın, bazı ekonomik ve teknolojik kapasiteye sahip ülkeleri çatışma sonrası bölgeye katkıda bulunmaya harekete geçirmeye çalıştığını düşünüyorum. Başkan Trump'ın bu çözümün bir parçası olmayı teklif ettiğini düşünüyorum. Eğer başka bir ülke bu sorumluluğu üstlenmek isterse bu harika olur. Ancak kimse bu konuda öne atılmıyor gibi görünüyor" diyor.
Boş lafları bırakıp ortaya bir öneri koymalıyız.
Türkiye altyapı ve inşaat konusunda dünya üzerinde bir numara. Sektör, hem araç gereç hem de bilgi birikimi konusunda muazzam bir seviyede. Deneyimli Türk şirketleri, bölge ülkelerinin siyasi ve mali desteğiyle kurulacak bir konsorsiyumda Gazze'nin imarını üstlenebilir.


NETANYAHU, TRUMP'IN PLANINDAN MEMNUN MU
ABD'deki temaslarında yüzü gülen Netanyahu, Trump'ın Gazze'yi elinden alacağını açıklamasına gerçekten memnun olmuş mudur
Herkesin aksine ben bundan pek emin değilim. Trump'ın, Netanyahu'nun altına ittiği