Bayi toplantısı

Elbette, ilk yazıda yönetmenliğini Bedran Güzel'in yaptığı, "Bayi Toplantısı" mefhumunu hicveden komedi filmini anlatmayacağım. Siyaset gündemi o kadar da kesat değil.
Konumuz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir imza törenine giderken peşine taktığı bir uçak dolusu gazeteciye ısmarladığı Roma gezisi.
Ama Ekrem Bey'in gazeteci kastının performansı da hiç fena değil; Doğu Demirkol'un doğallığını, filmi aratmıyorlar.
Aralarında "tatil havasında" geçen geziye yönelik eleştirileri, "Cebimizden verecek halimiz yoktu ya, böyle bir seyahatin masraflarını karşılamak bizi aşardı" diye savuşturan müthiş komikler var.
Tabii canım, Ekrem Bey'in bayi toplantıları da olmasa nerede bir Roma sabahında Kolezyum çevresinde spor yapma fırsatını bulacaksın ki E ekonomi malum zaten!
Bu tartışmada sorunu "hanutçuluk" olarak teşhis eden gazeteciler de var ama bence meslektaşlarına haksızlık ediyorlar.
Yukarıda Allah var, 37 kişi oldukları tahmin edilen gazetecilerden bir teki bile yediği-içtiği dışında bu resmi seyahatte gördüğünü anlatmadı. Hanutçu olsalar Ertuğrul Özkök gibi, işimdeyim gücümdeyim ayağına bir iki satır karalarlar, 5 dakikalık bir video çekerlerdi değil mi
Bu arada dün konuyla ilgili Cumhurbaşkanı'nın eleştirilerine cevap veren İmamoğlu, "Ekonomiyle ilgilensin" diyor ama Erdoğan'ın yaptığı tam olarak bu değil mi
Devlet daha geçen hafta kamuda tasarruf kampanyası başlattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de belediyelere tasarruf genelgesi göndererek "Tasarruf nasıl yapılır göstereceğiz" dedi. Akılcı bir muhalefet sergiledi. Zira herkes şatafattan, israftan şikâyetçi.
Bu ortamda bir belediye başkanının lüks seyahatinin konuşulması, tartışılması garip mi Ekrem Bey
Yoksa mesele zaten tam olarak bu mu
E, bütçesi hâlâ şeffaf şekilde açıklanmayan bayi toplantısına değmiştir o zaman.


KİM DEMİŞ İMAMOĞLU GAZETECİ AYIRIR DİYE!
Faruk Bildirici, "Uçakçı bir gazeteci olarak merak ettiğim bir şey var" başlıklı yazısında "Gelelim merak ettiğim konuya: Ekrem İmamoğlu ile yurtdışı gezisine katılan gazeteciler... Otel parasını kendileri mi ödediler Yemek parasını kendileri mi ödediler" diye soran Ahmet Hakan'a şöyle sesleniyordu:
"Sanırım Ahmet Hakan, Hürriyet Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni olduğunun farkında değil. Çünkü İmamoğlu'nun davetli götürdüğü gazetecilerden biri de Hürriyet spor yazarı İsmail Er!"
Haklı. Ama bence Ahmet, muhabirine asıl neden gezinin haberini yapmadığını sormalı.
Zira CHP medyasından siyaset yazarlarını davet eden Ekrem Bey, ayrımcılık yapmıyorum demek için hükümete yakın medyadan spor yazarlarını çağırmış olsa da kararı isabetli. Çünkü Roma'ya gitmesinin sebebi