Sarsıcı bir yolculuk

Özcan Alper'in yeni filmi "Erken Kış", 28 Kasım'da vizyona giriyor.

Başrollerde Timuçin Esen ve Leyla Tanlar var. Hikâye, Ukrayna–Rusya savaşından kaçan genç bir kadının, Batum'da tanıştığı Türk bir aileye para karşılığı taşıyıcı annelik yapmayı kabul etmesiyle başlıyor.

Bu karar hem genç kadının hem de ailenin hayatını altüst ediyor.
Antalya Altın Portakal'da 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü alan Leyla Tanlar, rolü için aylarca Gürcüce öğrenmiş.


İstanbul'dan Batum'a uzanan yolculuk, bize sade bir gerçeği hatırlatıyor: Savaş ve göç en çok kadınları yaralıyor.
Leyla Tanlar da bu duyguyu öyle güçlü yansıtıyor ki...
Ödülünün hiç ama hiç şaşırtıcı olmadığını söyleyebilirim. Ayakta alkışlıyorum.

Haberin Devamı

Minik Yasemin'e özel mutfak

Demet SabancıÇetindoğanve CengizÇetindoğan'ınkızları PırılÇetindoğanKokuludağ, geçtiğimiz yıl ilk bebeğini kucağına almanın mutluluğunu yaşamıştı.

Şimdi öğrendiğime göre Pırıl Hanım ve eşi GökhanKokuludağ, minik Yasemin'in yemeğine büyük önem gösteriyormuş. Çift, bu nedenle evlerindeki mutfağın sadece kendileri için kullanılmasını istiyormuş. Evin özel aşçısı yalnızca aile için yemek hazırlarken, çalışan tüm personele ise anlaşmalı bir restorandan yemek geliyor.

Türk heykeliGiza'dailgi odağı

Mısır'ın çağdaş sanat platformu ArtD'Egypte'nin"ForeverIsNow" serisinin beşinci edisyonu için bu yıl Türkiye'den Mert Ege Köse'yi davet etti.

Haberin Devamı

Kamusal alandaki büyük ölçekli heykelleriyle tanınan sanatçı,GizaPiramitleri'ninönüne "The Shen" adlı anıtsal heykelini yerleştirdi. Sanatçının,Ayça Okay küratörlüğünde ürettiği eser, sosyal medyada büyük sükse yaparak ziyaretçi rekoru kırıyor. Yaklaşık 6 metre genişliğinde, 5 metre yüksekliğinde ve 2,5 metre derinliğinde alüminyumdan üretilen heykel, 11 Aralık'a kadarGiza Piramitleri'ninmuhteşem manzarasını modern sanatla buluşturmaya devam edecek.