100. yıl gururu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılını kutlamaya 2 gün kala, ülke gurur dolu bir coşku içinde. Cumhuriyet balolarından konserlere, sergilerden turnuvalara kadar bir dizi etkinlikle ülkenin bu önemli dönüm noktası coşkuyla karşılanıyor.

ÇABA Derneği

ÇABA Derneği ve Fairmont Quasar İstanbul, Luna Balo Salonu'nda Cumhuriyet'in 100'üncü yılının coşkuyla kutlandığı ve elde edilen tüm gelirin ÇABAÇAM Eğitim Birimi'ne aktarıldığı bir Cumhuriyet kutlaması düzenledi.

ÇABA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Zehebi ve Fairmont Quasar İstanbul Genel Müdürü Nicolas Kipper'ın ev sahipliğinde gerçekleşen davete deprem bölgesinde gönüllü olarak çocuklarımız için çalışan öğretmenler, ÇABA Derneği üyeleri, destekçileri ve ünlü sanatçılar katıldı.


Özlem Zehebi -Nicolas Kipper - Eda Kosif - Simay Kamer

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Büyük ilgi gören gecede iş, sanat ve cemiyet dünyasından Eda Kosif, Simay Kamer, Esin Demirören, Ergül Azaphan, İpek Başyazıcıoğlu Şenay Turgut Abacı, Evrim Alasya, Barış Kılıç ve Doğukan Güngör gibi çok sayıda isim yer aldı.


Esin Demirören

Edinburgh Dükü Kupası Golf Turnuvası

Türkiye'de Akfen Holding'in kurucusu olduğu TİKAV koordinasyonunda, tüm dünyada 2001 yılından bu yana oynanan Edinburgh Dükü Kupası Golf Turnuvası, Türkiye'de ilk kez Antalya'da hayata geçirildi.

TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yılında, dünyaca bilinirliği olan golf turnuvasının takviminde Türkiye'nin ilk defa yer almasının kendilerini gururlandırdığını belirtti.

65 sporcu ve iş insanının yarıştığı turnuvanın şampiyonu Cengiz Karaduman oldu. İkinciliği Naz Babaoğlu'nun elde ettiği turnuvada, çukura en yakın vuruş ödülünü Kaya Çilingiroğlu aldı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Kapadokya'da Cumhuriyet coşkusu

Her mevsim başka bir hikâyenin yaşandığı Argos in Cappadocia, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına özel unutulmaz bir klasik müzik konserine ev sahipliği yapıyor.

Çello sanatçısı Cengiz Yılmaz ve piyano-gitar sanatçısı Gürkan Sezgi'nin canlı performansını kapsayan program, 28 Ekim akşamı saat 20.00'de başlayacak. Bezirhane'nin tarihi dokusu ve doğal akustiğinde otel misafirlerin yanı sıra dışarıdan ziyaretçilere de katılımın ücretsiz olduğu bu özel müzik dinletisi, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı coşkusuyla Kapadokya dinleyicisini buluşturacak.

Cumhuriyet Kırmızı Çizgimiz

Lufian, çocuklara nitelikli eğitim desteği sağlayan TEGV ile anlamlı bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliği çerçevesinde Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel hazırlanan sweatshirt satışlarından elde edilen tüm gelir TEGV'e bağışlanacak. "Cumhuriyet Kırmızı Çizgimiz" projesi özelinde beyaz renkte hazırlanan sweatshirt'ler, düz kırmızı çizginin üzerinde bulunan '100' sayısının tam kalbin üzerine denk gelen tasarımı ile dikkat çekiyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

100. yıl konserleri

DenizBank, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlediği 'Cumhuriyetimizin 100. Yılı Konserleri'ni, 23 Ekim akşamı, Başkent Ankara'nın kültür sanat merkezi CSO ADA'da görkemli bir performansla başlattı. Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ve Ankara Devlet Çoksesli Korosu sanatçılarının sahne aldığı konsere, Ankara'nın iş ve sanat dünyası büyük ilgi gösterdi.

Cumhuriyet'in 100'ü

Memorial Sağlık Grubu'nun, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında ev sahipliği yapacağı "Cumhuriyet'in 100'ü" sergisi, Atatürk'ün, Türkiye'nin dört bir yanına gerçekleştirdiği ziyaretler ve günlük yaşamından kesitlerle tarihe ayna tutuyor. Sergi, 57 yıllık ömrünün her nefesini vatanı için harcayan, son nefesine kadar kararlılık ve azimle yeni bir ülke inşa eden Atatürk'ün 1915'ten 1937'ye az bilinen fotoğraf karelerini, tarihin derinliklerinden günümüze taşıyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Gazi Mustafa Kemal'in baş harfleri

Türk kahvesi kültürünü yaşatmak ve geleneksel değerlerini korumak üzere çalışmalarını sürdüren Selamlique İstanbul, Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümüne özel bir fincan seti tasarladı. Sette; Türk bayrağındaki ay yıldızın işlendiği bir fincan ve Gazi Mustafa Kemal'in baş harflerini temsil eden 'GMK' harflerini taşıyan diğer bir fincan bulunuyor.