Haftanın albümü: "Köprüler Üzerinde"

Herkesin bağırarak konuştuğu ülkede Cihan Mürtezaoğlu sakin sakin şarkı söylüyor. Bizim yüksek sesli, bol atarlı, yanardağlar gibi fokur fokur kaynayan, magma gibi yaklaşanı yakıp yok eden memleketimiz, Mürtezaoğlu'nun şarkılarını dinleyince sessiz sakin bir odaya dönüşüyor.

Şarkılarını söyleyiş tarzında, kendini ifade tarzında insanı sakinleştiren bir şeyler var Cihan Mürtezaoğlu'nun. Hayatın koşuşturmacası bitiyor, acil durumda kapısı açılarak içine girilecek sessiz bölmeye adım atıyorsunuz. (Kaotik yerlerde güzel bir belediye hizmeti olabilir 'sessiz oda', not düşelim.)

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Cihan Mürtezaoğlu'nun "Köprülerin Üzerinde" albümü, daha önce single olarak yayınlanan parçaların yanı sıradört yeni şarkı içeriyor. Bu şarkılar; "Köprülerin Üzerinde", "Yan Yana", "Kök Salmadan", "Bu Bir Rüya". İsimlerinden bile hemen anlaşılabileceği gibi bir tür filozofun, dünya işlerinden elini eteğini çekmiş bir bilgenin ağzından çıkacak şarkılar ve hikâyeler. Mürtezaoğlu elbette böyle bir konum için daha çok genç ama bir şekilde eskiden beri çizgisini sanki bu bölgede belirginleştiriyor. Sözlerin aksine, Mürtezaoğlu'nun müziği zaman içinde akustiknaturel bir sound'dan elektronik tarafa evrildi. Elektronik altyapıların, zaman zaman dans unsurlarının terapötik etkisinden faydalanıyor. Bunu yaparken Batılı anlamda bir yere savrulmaktan ziyade '90'larda dünya müziği olarak yayılan alana giriyor sanki müzikal estetik bakımından.

Modern bir yolculuk

Şöyle açıklamaya çalışayım; Anadolu'ya doğru modern bir arabayla çıkılan yolculuk gibi. Modern diyorum çünkü sound öyle. Bu arada eski bir Tofaş olsaydı o zaman daha klasik bir Anadolu etkisinden söz ederdik.

"Köprülerin Üzerinde" söz ve müziği Cihan Mürtezaoğlu'na ait bir albüm. "Derde İhanet Edemem"in düzenlemesi bu şarkıda vokalleriyle yer alan Deniz Tekin'e ait ve az önce bahsettiğim sound'dan farkı hemen fark ediliyor. "Camdan Tepside" adlı şarkının düzenlemesi ise Alaca imzalı. Albümle aynı adı taşıyan çıkış parçasında düzenlemeler Cihan Mürtezaoğlu ile birlikte Zafer Tunç Resuloğlu'na ait. Kapak tasarımı Ersin Şahin tarafından yapılmış.