Slalom Zizek ile tanışın!

Geçen hafta ilk albümü "Karnavalesk"i yayınlayan Slalom Zizek, rockabilly ve surf sound'unu Türkçe sözlerle buluşturuyor

"Slavoj Zizek'in klasik aydın tiplemesindense bir rock star tadında ortalığı birbirine katıyor olması, felsefe yapmak için Hollywood filmlerinin parodisini yapan filmler çekmesi ve hiç de siyaseten doğrucu olmayan garip Balkan şakaları, ona duyduğumuz sempatiye tuz biber oldu."

Geçenlerde "Karnavalesk" adlı ilk albümlerinin yayınlayan Slalom Zizek, isimlerinin hikâyesini bu şekilde anlatıyor. "Slalom ise Zizek'in ön adının (Slavoj) parodisi gibi tınlıyor." Kendine isim olarak yakın tarihin en popüler felsefecilerinden birinin parodisini seçen Slalom Zizek'in albümü "Karnavalesk", sekiz şarkılık, toplamda 30 dakikalık bir müzikal yolculuk. Bu yolculuk enteresan bir şekilde Türkçe sözlü veya enstrümental rockabilly ya da surf sound'u diyebileceğimiz, 1960'ların Amerika'sının Batı sahili müziklerini andırıyor.

"Surf ve Rockabilly iki ayrı müzik türü fakat ortak özellikleri ikisinin de İngiliz istilası öncesi Amerika kaynaklı müzik türleri olmaları. Rockabilly; Country müzikle de bağı dolayısıyla Nashville ve Memphis gibi daha Orta Amerika kökenliyken Surf müziği güneşli ve okyanus manzaralı bir Kaliforniya sound'u. İkisinin de klasik dönem Hollywood filmleri ve özellikle de B-movie'lerle ilişkisi var."

Grup her biri farklı alanlarda mesleklerini icra eden İstanbullu tabiri caizse bir grup beyaz yakalıdan ibaret. Sarp Tuna basgitar, Murat Babalık davul, Kerem Yalçıner, gitar ve vokal, İlkay Atay gitar ve vokalde gruba katkı sağlıyor. Albümü Beyoğlu Studio Drum & Bass'ta kaydetmişler. Albüm Hexe Müzik'ten yayınlanmış. Albümün tasarımı tenderheats.xo tarafından yapılmış.

Grup sık sık Karga'da sahne alıyor. 8 Kasım'da İstanbul'da düzenlenecek Wargasm Fest'te de sahnede olacaklar. Mevcut ana akımdan da, alternatif müzik sahnesinden de hayli farklı, ilgi çekici bir iş. Merak edenlere duyurmuş olalım.

Ne dinlesek

Miley Cyrus'ın sesinde beni bir şekilde etkileyen, popun geçmişinin parıltılı sahnelerini anımsatan bir şey var. Bu tip bir muammayı çözememiş her insan gibi ben de Cyrus'ı duyunca donup kalıyorum. Sanatçının yeni albümü "Something Beautiful"un deluxe versiyonu yayınlandı bu hafta. Bu versiyonda iki yeni şarkı var. Bunlardan biri olan "Secrets"te Fleetwood Mac gitaristi Lindsey Buckingham var. Şarkı nedense bende donma etkisini ikiye katladı. Durmadan başa sarıp dinliyorum.