Bu hafta dinlemeniz gereken şarkı ve albümler

Jesus and Mary Chain'in yeni single'ı geçen hafta yayınlandı. İki şarkılık bu tadımlık "Chemical Animal" adını taşıyor. Aynı adlı şarkı grubun kendine has electrik gitar sound'uyla ürettiği bir shoegaze klasiği olmuş. İkinci şarkı 'jamcod' elektronik seslerin de desteklediği enerjik bir rock şarkısı. Uzun yıllardan sonra gruptan gelen ilk yeni müzik olarak dikkat çekiyor bu single. Jim ve William Reid Kardeşler'i kalabalıklar Sofia Coppola imzalı "Lost in Translation"da yer alan "Just Like Honey" ile tanımıştı. Bugün halen grubun en popüler şarkısı. Ben olsam bu fırsatı değerlendirip hem yeni single'ı dinlerim hem de eski şarkılara doğru şöyle bir yolculuk yaparım. Grubun yeni albümü 8 Mart'ta geliyor. Adı "Glasgow Eyes".

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

- "People Who Aren't Here Anymore", Amerikalı indie pop grubu Future Islands'ın yeni albümünün adı. Aşk, kaybedilenlere özlem, terk edilme, zorluklarla mücadele ederek ayakta kalma Hayata dair dramatik temalarla dolu 12 şarkılık albüm Sam Herring'in kendine has derin dramatik vokaliyle gayet etkileyici duruyor. Baştan sona su gibi akan, sözlerine rağmen kolay dinlenen bir albüm. "Iris" ve "King of Sweden" favorilerim. Albümün kapağında ressam Beedallo'nun eseri yer alıyor. Albüm adını bu tablodan almış.

- Fransız dans ikilisi Justice'in yeni albümünün adı "Hyperdrama"nın yayın tarihi 26 Nisan olarak belirlendi. Albümden ilk paylaşılan şarkılar Tame Impala imzalı "One NightAll Night" ve "Generator". Tame Impala etkisi çok şık olmuş. Justice'in güçlü beat'ler üzerine bir tür rock müzik gibi tınlayan dans anlayışı 2023 itibarıyla nasıl devam edecek meraktayız. İpuçları bu yeni şarkılarda. "Generator"da hissedilen Daft Punk etkisine dikkat.

- Green Day'in yeni albümü "Saviors" 19 Ocak'ta yayınlandı. Grubun neredeyse 40 yıla yaklaşan tarihinde çok fazla şeyin değiştiğini düşünüyorsanız (üyelerin görüntüsü de buna dahil) yanılıyorsunuz. "Saviors" grubun çok iyi bilinen gitar sound'u, sözleri ve enerjisiyle karşımızda. İnsan, Green Day'in iyi bir performans grubu olduğunu düşünmeden edemiyor.