İnşaat Tamamlama Sigortası çok önemli

Türkiye'yi sarsan 6 Şubat depreminin yaraları hızla sarılmaya devam ederken, depremden sonra yaşanan bazı sorunlar var ki, hala çözüm bulmuş değil.

Bunların en başında depremde orta ve ağır hasar alan binaların durumu geliyor. Bilindiği gibi depremde orta ya da ağır hasar alan binaların tamamına yıkım kararı çıktı.

Birçok bina yıkılırken, yerinde dönüşüm kararı verilen binalar ise, müteahhitlerle hak sahipleri arasındaki pürüzlerin çözülmesini bekliyor. Bu durumda olan o kadar çok bina var saymaya kalksam çıkacak rakama inanamazsınız.

Size Turgut Özal Bulvarı üzerinde bir siteden bahsetmek istiyorum. Adanalı ünlü bir müteahhit tarafından yapılan dört bloklu sitenin iki blokuna ağır ve orta hasarlı bina raporu verildi. Kat malikleri binanın yıkılarak yeniden yapılmasını kararlaştırdı.

Çeşitli müteahhit firmalarla görüşüldü. 60 kafadan 60 türlü ses çıkınca bir türlü binaların yıkımı gerçekleşemedi.

Çünkü kimi firmanın çizdiği proje beğenilmedi, kimi firmanın ise inşaatı tamamlayacak maddi gücünün olmadığı öne sürüldü. Hem projesi hem de imkanları iyi olan bazı firmalar ise kat maliklerinin onayını alamadı.

Anlayacağınız işler karmakarışık hal aldı.

Geçtiğimiz günlerde ziyaretime gelen Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu ile bu konuları konuştuk.

Federasyondaki görevi en iyi şekilde yapmaya gayret eden, federasyona bağlı müteahhitlerin haklarının korunması için olağanüstü çaba harcayan, ülkemizde inşaat sektöründe yaşanan her türlü soruna ışık tutarak bu alanda insanların rahat nefes almasını sağlayan Mustafa Karslıoğlu, yönetimdeki arkadaşları ile birlikte daha yararlı işler yapmanın gayreti içinde.


Mustafa Karslıoğlu ve Mehmet Serbes

Sevgili Karslıoğlu sohbetimiz sırasında bir konudan bahsetti ki, belki de çoğunuzun bundan haberi yoktur. Yukarda bahsettiğim türden inşaat yaptıracak olanlar için bir sigortadan bahsetti.