Vatandaşa fırın şoku

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının sonlarına geliyoruz.

Bu ay dolayısıyla vatandaşlarımız her gün hem iftar hem de sahur heyecanını yaşadı.

Akşam kılınan Teravih namazı ayrı bir huzur verdi.

Gün boyu yemeden içmeden iftar saatini bekleyen vatandaşlardan bazıları var ki, başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.

Efendim, konuyu anlatacağım ve Adana Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin'in bu konuda dikkatini çekeceğim.

Olay şöyle yaşanmış.

Adana'nın tanınmış simalarından Muzaffer Karlıdağ, çalışanlarına Adana usulü bir iftar yemeği vermek için hazırlık yaptı.

Özenle hazırladığı tavayı Yavuzlar Kavşağı'nda pişirim yapan bir pide fırınına gönderdi.

İftar saati yaklaşıyordu. Muzaffer Karlıdağ misafirlerini ve çalışanlarını yemek masasına davet etti.

Bir çalışanını da tavayı almak üzere fırına gönderdi.

Ezan okunma vakti gelmişti ama fırına giden çalışanın eli boş döndüğünü görünce küplere bindi Muzaffer Karlıdağ, "Oğlum hani tava Misafirler bekliyor, iftar saati geldi yoksa pişirmemişler mi" diye sordu.

Çalışan genç ne yapacağını bilmez halde şöyle cevap verdi:

"Abi, fırına gittim ama bana tamamen yanmış bir tepsi verdiler. Fırıncı tepsiyi içerde unutmuş ve tava tamamen yanmış. Ben de fotoğrafını çektim tepsiyi de attım."

Çalışanın cep telefonundan gösterdiği fotoğrafı görünce sinirlenen Muzaffer Karlıdağ, tüm misafirlerinden özür diledi ve cadde üstünde bulunan, çok iş yapan, herkesin güvendiği pide fırınının azizliğine uğradıklarını söyledi.

Durumu bizimle paylaşan Muzaffer Karlıdağ, "Hiç böyle şey olur mu Bu nasıl esnaflık Normal zamanda olsa insan üzülmez ama iftar vakti, tava hazırlanmış, herkes bunu bekliyor. Ama bir fırıncı ustasının ihmali yüzünden hem orucumuzu açamadık, hem de aç kaldık. Üstelik misafirlerimize mahcup olduk" diye dert yandı.