Sonucu kestirmek zor

Pazar günü sandığa gidiyoruz.

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Adana'da da heyecan dorukta.

1.615.326 seçmen 4 bin 785 sandıkta oy verecek.

18'ini doldurmuş olan gençlerimiz de bu seçimde oyunu kullanacak.

Seçime girecek partilerin adayları günlerdir kapı kapı dolaşarak seçmene kendini tanıtıyor ve oy istiyor. Herkesin gönlünde bir aslan yatıyor. Her adayın hesabı 1 Nisan'da hayalini kurduğu o koltuğa oturmak.

Büyükşehir'de öne çıkan iyi aday var. CHP'nin adayı Zeydan Karalar ile Cumhur İttifakı'nın adayı Fatih Mehmet Kocaispir.

Zeydan Karalar mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı. Fatih Mehmet Kocaispir ise Yüreğir Belediye Başkanı. Yani her ikisi de arkasına belediye gücünü alarak seçime girdiği için diğer adaylara göre daha şanslı. Çünkü hizmet ve tanıtımlarını yapmaları daha kolay oluyor diğer adaylara oranla.

Adana'nın en büyük ilçesi Seyhan'da durum çok karışık.

Son bir yıldır Çukurova'da tanıtım çalışmalarını sürdüren ve Çukurova'dan aday adayı olacağını açıklayan Avukat Oya Tekin ani bir kararla Seyhan'da aday gösterildi. Bu kararın altında kimlerin etkisi var bilinmez ama garanti denilen seçimi zora soktuğu bir gerçek.

Seyhan'da DEM'in etkisi giderek daha da hissediliyor. DEM'in adayları seçmenlerine Pazar günü sandığa gitmelerini ve kendi adaylarına oy vermelerini isteyerek, sürpriz yapmanın peşinde.

Mevcut başkan Akif Kemal Akay, partisi kendisini aday göstermeyince son anda İYİ Parti'nin adayı oldu. "Bilge Başkan" olarak ün yapan Akif Kemal Akay, seçimi kazanmak için olağanüstü bir çalışma örneği sergiliyor. Bakalım bu çaba sonuç verecek mi

Cumhur ittifakının adayı Erdal Hatipoğlu ise renkli kişiliği, gençliği ve her yaş grubundan insanların sevgisini kazanan bir yapısı ile yarışa çoktan dâhil olmuş durumda. Hatipoğlu, bu seçimin favorisi olduğunu, gittiği her yerde gördüğü sevgiden ve destekten kaynaklandığını söylüyor.

Yüreğir'de ise Cumhur İttifakı'nın adayı Dr. Halil Nacar ile CHP'nin adayı Ali Demirçalı arasında büyük çekişme var. İktidarın bakanları ve bürokratları çoktan sahaya inerek Cumhur İttifakı adaylarına oy toplamak için vatandaşlarla buluşuyor, vaatler sıralıyor. Yarışa son anda dâhil olan Ali Demirçalı ise siyasette tecrübeli bir isim. Geçmişte CHP Adana Milletvekilliği yapan müteahhit Demirçalı'nın bu yarışta geride kalmadığı gözleniyor.

Sarıçam'da mevcut belediye başkanı Bilal Uludağ'ın şansının fazla olduğu konuşulurken, CHP'nin adayı Hüseyin Göçmen'in lansman ve tanıtımının yeterli olmadığı ve seçmenin buna dikkat çektiği öne sürülüyor.

Adana'da gözlerin çevrildiği bir başka seçim bölgesi ise Çukurova.