Rumkale köylüleri artık birer turizmci

Türkiye'nin saklı cennetlerinden, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış Gaziantep'teki Rumkale, baharın gelişiyle yine kıpır kıpır, yine turistik geziler arasında ziyaretçilerin ilk tercih ettiği gözde mekanlar arasında çoktan yerini aldı.

Türkiye'de hem Fırat nehri ve Merzimen çayı ile eşsiz bir manzaranın keyfini yaşatan hem de tarihte birçok medeniyetin izlerini günümüze taşıyan Rumkale, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı bile.

Manzarayı daha iyi açıdan ziyaretçilere göstermek için stratejik bir konumda inşa edilen Türkiye'nin en büyük cam terası sayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın en görkemli 13 kalesi içerisinde yer alan Rumkale, artık tepeden tırnağa ziyaretçilerin karşısında tüm ihtişamıyla boy gösteriyor.

270 metrekarelik bir alana sahip, 150 metre yüksekliğindeki Rumkale Cam Terası'nı ziyaret edenler, önce manzaranın daha sonra tekne turuyla Fırat'ın keyfini çıkarıyor. Tekne turları, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmezi. Yerel halk için de ekmek teknesi.

Tabi bütün bu güzellikleri Gaziantep'e ve ülkemiz turizmine kazandıran zihinlerin başında Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin geliyor.

Rumkale'nin bu kadar rağbet görmesinin mimarı olarak kabul edilen Başkan Şahin, kentin tüm yönleriyle birinci plana çıkması için çabalıyor. Takdir edilecek çalışmalara imza atan Şahin, diğer kent başkanlarına da örnek oluyor.

Rumkale'yi ziyaret edenlerden Cuma ve Fatmanur Kırmızıoğlan adlı bir çiftin düşünceleri oradaki güzelliği ortaya koyuyor. Vakit buldukça bu tarihi mekana geldiklerini söyleyen çift , "Görülmesi gereken, saklı cenneti olan yerlere sahip. Belki de Güneydoğu'nun en güzel yerlerinden biri. Rumkale sessiz sakin bir yer. Turizm açısından gezilmesi gereken yerlerden biri" diyor.