Mersinx27;de yerel iktidar güven tazeleyecek gibi

Yerel seçimlere kalan zaman daraldıkça saflar da netleşiyor.

Bu seçim tamamen halkın iktidara nasıl baktığına dair sonuçlar verecek bir yapıya dönüştü.

Yani halk, yıllardır süren ve son zamanlarda ayyuka ekonomi politikalardan olan rahatsızlığını gösterip iktidara bir ders mi verecek, yoksa her şeye rağmen iktidara hoşgörü ile baktığını mı ortaya koyacak

Aslında vatandaşın bu seçimlerde iktidara anlamlı bir ders vereceği yolunda hemen hemen herkes hemfikir. Tartışılan bu dersin hangi boyutta kalacağı.

Yani halk iktidara hangi kartı gösterecek Sarı kart mı Kırmızı kart mı.. Bu seçim CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel'in ve CHP'nin değişim stratejisinin de bir sınavı olacak

CHP, değişim politikaları gereği birçok yerde hatta aralarında İzmir, Eskişehir gibi büyükşehirin olduğu illerde bile aday değiştirerek giriyor bu seçime. Birçok ilçede de durum farklı değil. Örneğin Mersin'in, neredeyse yarım milyon nüfusu ile il olmayı hak etmiş Tarsus'un da aday değişti.

CHP, Tarsus'ta şimdi genç başkan adayı Ali Boltaç ile seçime giriyor. Boltaç, Tarsus'ta sevilen, çok uzun yıllardır CHP'li olan köklü bir aileden geliyor, gençliği, sempatisi, halka yakınlığı nedeniyle çok seviliyor.

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç'ın bir dolu projesi var.

Tarsus'un en dinamik nüfusu olan öğrenciler için de önemli projelere imza atacaklarını, Tarsus'ta biri özel diğeri devlet olmak üzere iki üniversite olduğuna dikkat çeken CHP'li Ali Boltaç, "Tarsus 7 bine yakın öğrenciyi misafir ediyor. Bu hafife alınacak bir rakam değil. Bu nedenle Tarsus'u öğrencilerin daha konforlu yaşayabilecekleri bir şehir haline getirmek istiyoruz. Onlar bizlere annelerinin babalarının emanetleri. Öğrencilerimizin sosyal ve kültürel etkinliklerini Adana ve Mersin'de değil öğrenim gördükleri Tarsus'ta gerçekleştirmeleri için çaba sarfedeceğiz. 724 yaşayan şehir Tarsus projemizin de kapsadığı öğrencilerimizin ulaşım ve konaklama sorunlarını çözeceğiz. Tarsus'a bir öğrenci yurdu kazandıracağız" diyor.

Boltaç'ın bir dizi projesi arasında yukarıdaki satırları öne çıkarmamın sebebi aslında Boltaç'ın bu seçimdeki gençlik politikalarına vurgu yapmak için. Boltaç, bu seçimlerde işçi, köylü, esnaf, çiftçi, emeklinin sorunlarına değiniyor ama en çok da seçimin asıl enerjisini taşıyan genç seçmenleri hedef alıyor, onlara yönelik projelere ağırlık veriyor.

Bakalım, gençler seçimde Boltaç'a ne kadar sahip çıkacak. Tarsus'un bağlı olduğu Mersin Büyükşehir'de ise Vahap Seçer, anketlere ve kamuoyu yoklamalarına göre neredeyse rakipsiz biçimde ilerlemeye devam ediyor.