Hemşeri buluşmasında x27;Atatürk heykelix27; sözü

Adana'nın Yüreğir ilçesinde amansız bir yarış sonrasında belediye başkanlığı seçimini kazanan ve makam koltuğuna oturur oturmaz çalışmalara başlayan Ali Demirçalı, gündeme getirdiğimiz Kültür Merkezi Parkı'ndaki Atatürk heykeli meselesine açıklık getirdi.

"Sökülen heykel neredeyse bulunsun. Bakımı yapılsın, gerekirse daha büyüğü hazırlansın ve yerine dikilsin" diye talimat veren Başkan Ali Demirçalı, Yüreğir halkının gönlünü bir kez daha fethetti.

Bu köşenin takipçileri bilirler. AKP'li Mahmut Çelikcan'ın belediye başkanlığı döneminde Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi önündeki parkta bulunan Atatürk Heykeli, anlamsız bir şekilde yerinden sökülmüş ve çöpe atılmıştı. Bu konuyu haberleştirmemiz üzerine ortalık karışmış, Çelikcan o tarihlerde yaptığı açıklamada, heykelin Atatürk'e benzemediği için söküldüğünü yerine yenisinin konulacağını ifade etmişti ama başkanlık ömrü yetmedi bunu yapmaya. Yerine gelen Fatih Kocaispir de, Atatürk Heykeli yerine büst konulmasını sağlamıştı.


31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde başkanlığı kazanan Ali Demirçalı'dan bu konuda destek istedik ve Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi Parkı'ndaki Atatürk büstünün yerine heykelinin dikilmesini istedik. Yazımız yayınlandıktan sonra Başkan Demirçalı'yı makamında ziyaret ettim.

Adana'daki Elazığlılar Derneği yönetimi de o gün ziyarete gelmişti. Başkan Ali Demirçalı hemşerilerini makamında ağırlamış koyu bir sohbet başlamıştı. İçerisi çok kalabalıktı. Gelen konuk sayısı fazla olunca koltuklara ek olarak sandalye konulmuştu. İşlerim dolayısı ile biraz gecikmeli katılabildim bu ziyarete.

Başkan Demirçalı beni kapıda görür görmez ayağa kalkarak yanıma geldi, "Mehmet Bey hoş geldiniz. Lütfen sizi yanıbaşıma almak istiyorum" dedi. Bu ilgi karşısında hem mutlu olmuş hem de bir basın mensubu olarak gururlanmıştım. Genel sohbet sırasında Başkan Ali Demirçalı ilk olarak köşemizde yayınlanan Atatürk Heykeli konusuna açıklık getirdi ve "Mehmet Bey, yazınızı okudum ve derhal o heykelin bulunması talimatını verdim. Arkadaşlarım inceleyecekler. Eğer sorun yoksa aynı heykeli bakımını yapıp yerine yerleştireceğiz, değilse daha iyisini ve büyüğünü yapıp kaidesine koyacağız. Atatürk bizim vazgeçilmezimizdir. Onun ilkeleri ışığında yürümeye devam edeceğiz" dedi.