Gaziantepx27;te Fatma Şahinx27;le tamam mı devam mı

Yerel seçimlere bir haftadan daha az bir zaman kaldı. Artık bu heyecanlı yarışın son günlerine girdik.

Adaylar bu son günleri en iyi biçimde değerlendirmek için tüm performanslarını ortaya koyuyorlar.

Ancak bugün ele alacağımız Gaziantep'te ise Büyükşehir'de siyasi otoriteler yarışın çoktan bittiğini ileri sürüyorlar. Neden mi

Çünkü onlara göre Gaziantep'te yarış, Fatma Şahin'in adaylığı açıklandığı andan itibaren bitti.
Yani eğer kazanırsa 3. dönem belediye başkanlığı yapacak olan Fatma Şahin bu yarışın favorisi.


Daha önce bakanlık deneyimi de olan ve herkesin çalışkanlığı ile üretkenliği konusunda hem fikir olduğu Fatma Şahin, Gaziantep'te Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna yine en yakın isim olarak görülüyor.

Şahin, bu üstünlüğüne karşılık yine de çok radikal vaatlerle seçmenlerini etkilemeye çalışmaya devam ediyor.

Örneğin; Şahin'in geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada söylediği" Bu memlekette kimse evsiz kalmayacak" sözleri Gaziantep'te gündem olmuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Güneyşehir Konut Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada söylerken bu sözleri aynen şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu memlekette kimse evsiz kalmayacak. Hiç kimse kira fiyatları yüksek oldu diye şikayet etmeyecek. Gaziantep'i birlikte inşa edeceğiz. Kararlıyız..."
Şimdi, kira fiyatlarının bu kadar yüksek olduğu ev alma olanaklarının dar gelirli için hayal haline geldiği bir dönemde Fatma Şahin'in bu iddialı sözleri Gaziantep seçmenini ne kadar etkileyecek ve ne kadar inandıracak seçimde göreceğiz.
Gaziantep'in büyük ilçelerinden Şahinbey'de ise Mehmet Tahmazoğlu, tıpkı Fatma Şahin gibi ipi göğüslemeye en yakın isim olarak gösteriliyor.


Tahmazoğlu, geçtiğimiz dönemlerdeki icraatlarını anlatırken "Göreve geldiğimizde yüzde 65'i çarpık yapılaşma nedeniyle beton yığınına dönen ilçemizde yeni yaşam alanları oluşturmak ve vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak için 10.350 bağımsız bölüm evi kamulaştırarak yıkımını gerçekleştirdik ve böylece 2.760.987 m'lik alanı kamulaştırmış olduk.Kamulaştırma çalışmalarımızı vatandaşlarımızın gönül rızası ile gerçekleştirirken 3.143.864.619 'lik harcama gerçekleştirildi.Yaptığımız bu çalışmalarla ilçemize rahat bir nefes aldırırken eski yaşam alanlarını daha modern hale getiren projelere imza attık. "diyerek yeşil bir Gaziantep için yaptıklarını anlatırken aynı zamanda, "9.833 adet konut yapımını gerçekleştirdik.Eski garajlar dediğimiz bölgede yıkık, dökük, harabe ve rutubet içerisinde çalışan esnafımıza kendi dönemimizde oluşturduğumuz mahallelerden olan Mavikent Mahallesi'nde 1.016 tane iş yeri yaptık. 5 tane okul yaparak Milli Eğitime devrettik.Öğrencilerimize 2.051 adet dizüstü bilgisayar, 52.000 adet tablet, desteğinde bulunduk. öğrencilerimize ilk dönem için 4.000 TL ikinci dönem içinde 5.000 TL destek sağlıyoruz. İlçemize 217 gençlik merkezi ve sosyal tesis yaptık. "diyerek gerçekten gösterişli rakamlar açıklıyor. Tabi, bu hizmetleri Gazianteplilerin nasıl okuduklarını da 31 Mart'ta göreceğiz.