Tevke, Adanada eğitim çıtasını yükseltiyor

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke'yi Adana'da göreve başladığı ilk zamanlarda ziyaret etmiştik. Bir hayırlı olsun ziyaretiydi.

Hasan Bey, Adana'ya Van'dan gelmişti. Tabi Van, Adana'ya göre nispeten elbette daha küçük bir şehir. Türkiye'nin en doğusunda. Farklı coğrafi ve kültür yapısına sahip güzel illerimizden birisi.

Acaba Hasan Bey, Van'dan gelip Adana gibi büyük ve karmaşık bir metropolde nasıl yapacaktı
Başarılı olacak mıydı


Hasan Tevke

Çünkü Adana, zor bir şehirdi. Çok sık milli eğitim müdürlerinin değiştiği bir ilimiz. Milli eğitim müdürlüğü yıllardır deneme tahtasına döndürülmüştü Adana'da. Tabi bu da Adana milli eğitimi adına çok talihsiz bir tablo çiziyordu.

İşte bu düşüncelerle gittiğim Milli Eğitim müdürlüğü'nde Hasan Bey'le sohbete başladıkça endişelerimin dağıldığını ve umutlarımın arttığını gördüm. Çünkü son derece konulara hakim, kendine güvenen ve pozitif yapısıyla, "sorun üretme" değil "sorun çözme" çabası içinde bir devlet adamı olduğunu gördüm.

Nitekim görev süresi devam ettikçe Adana milli eğitimine hakim oldukça, makama daha da oturduğunu, Adana milli eğitimindeki sorunların bir bir çözüldüğünü, belirsizliğin yerini netliğin, yönetimde hakkaniyetin yer aldığını gördük.

Gerçekten de Hasan Tevke'nin Adana için bir şans olduğunu düşünüyorum. Geçen gün de TÜYAP Fuar Merkezi'ndeki, Kariyer Ve Mesleki Eğitim Günleri öncesinde basın toplantısı düzenleyerek Adana'da bu konuda yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgileri dinleyince bu tespitim daha da belirginleşti.

Müdür Tevke, mesleki ve teknik eğitim konusunda kentin geldiği noktayı anlatıp 'Bugüne kadar 8 toplantı yaptık. Bu toplantılarda mesleki eğitim ile ilgili kurumlarla bir araya geldik. Adana'da 7 ana branş üzerinde elemana ihtiyaç var.

Fuarımızda meslek tanıtımı yaparak öğrenci velileri ile öğrencilerin bu okullara yönelimlerini temin etmek arzusundayız. Adana'daki insanlarımızın bizlere bu konuda gösterdikleri yakın ilgi ve yaklaşımlarına da ayrıca teşekkür ediyorum' diyor.