Teşekkürler

Okurlarım bilir, bir süre önce bu köşede "GÖZLER TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT'A BAKIYOR" başlıklı bir yazı yayınlanmıştı.
Konu şöyleydi...

DirectRelief adlı yabancı bir firma, Adana Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçmiş, 6 Şubat depreminde yerle bir olan başta Hatay ve Kahramanmaraş olmak üzere deprem bölgesi 11 kente dağıtılmak üzere bir TIR dolusu Redoxon adlı vitamin göndermişti.

Ancak vitaminlere Mersin Gümrüğünde el konulmuş, Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar gereğince deprem bölgesine gidecek yardım malzemelerinin sadece AFAD tarafından dağıtılacağı, başka bir kurumun buna yetkili olmadığı bildirilmişti.

Bunun üzerine ben de konuyu köşeme taşımış, yukarda bahsettiğim yazıyı kaleme almıştım. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a yaptığım çağrıda, Mersin Gümrüğü'nde alıkonulan vitaminlerin bir defaya mahsus olmak üzere Büyükşehir Belediyesi tarafından depremzedelere ulaştırılması konusunda izin verilmesini istemiştim.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Muhsin İnal geldi ziyaretimize...
Elinde bu deste Redoxon vitamin vardı.
Yüzü gülüyordu.

İçeri gire girmez, "Mehmet bey size ve Sözcü gazetesine ne kadar teşekkür etsek azdır. Sitenizde köşe yazınızın yayınlanmasından sonra bakanlıktan bizi aradılar ve bakan beyin tasarrufu ile vitaminlerin depremzedelere ulaştırılması için gerekli müsaadenin verildiğini belirttiler. Biz de hemen harekete geçtik ve Mersin Gümrüğü'nde belediyemiz adına bekletilen bir TIR dolusu vitaminleri Adana'ya getirerek, depremzedelere dağıtımına başladık. Bu konuda sizlere depremzedeler ve belediyemiz adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Bu nazik davraışından dolayı biz de DR. Muhsin İnal'a teşekkür ettik.
Tabi bir teşekkürümüzde Ticaret Bakanı Sayın Ömer Bolat'a...

Aklı selim davranarak gümrükte heba olacak binlerce vitaminin depremzedelere ulaştırılması konusunda gerekli hassasiyeti göstermesi alkışlanacak bir davranış.