Sözlü krizi Zeydana yarar

Adana, önceki gün MHP'de siyaseten deprem etkisi yaratan bir haberle güne uyandı.

Gençliğinden bu yana ülkücü hareketin içinde olan MHP'nin Ceyhan ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlıkları yapmış olan Hüseyin Sözlü, Siyasi İşler Başdanışmanı olduğu Devlet Bahçeli tarafından görevlerinden azledildi.

Sadece Sözlü değil tabi.

Sözlü ile birlikte MHP'nin Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe örgütlerinin de kapatıldığı duyuruldu.

Açıklamayı MHP Genel Başkan yardımcısı İstanbul Milletvekili Semih Yalçın yaptı.

Yalçın'ın MHP'de Bahçeli'den sonraki en güçlü adam olarak bilindiğini de hatırlatalım bu arada.

Peki neler olmuştu da gençliğinden bu yana ülkücü hareket içinde olan MHP camiası içinde çok sevilen, Adana'da B:üyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı yıllarda da, rakipleri tarafından siyaseten ve idari olarak yaptığı işlerde ters düşse de Cumhuriyetçi ve Atatürkçü yapısı nedeniyle takdir edilen Hüseyin Sözlü, adeta hayatını verdiği MHP'den böylesine ağır bir şekilde kopartılmıştı.

Bu şimdilik tam olarak bilinmiyor ancak üç ilçe örgütünün de Hüseyin Sözlü ile birlikte hareket ettiği ve onların da fashedildiği düşünüldüğünde aday belirleme işlemlerinde Sözlü ve ekibinin bir memnuniyetsizliği ve karşı çıkışı olduğu düşünülüyor.

Ancak yine de Sözlü, bu tür bir olay için Genel Merkezi ve Bahçeli'yi karşısına almayacak kadar siyasi birikime ve terbiyeye sahip bir ülkücü.

Demek ki işin içinde başka şeyler var.

Bunlar yakında ortaya çıkar çıkar ama bu işin MHP'de seçim öncesi çok büyük yara açacağı kaçınılmaz.

Sadece MHP'yi değil AKP'yi de etkileyecektir.

Sözlü, AKP'nin Adana adayı belirlendiği zaman açıklama yapmış ve AKP Büyükşehir adayı Fatih Kocaispir'in sonuna kadar yanında olduğunu açıklamıştı. Hatta Fatih Kocaispir ve eşini evlerinde misafir etmişlerdi.

Şimdi hem Sözlü hem de Adana MHP tabanında bir dönüm noktası söz konusu.

Ben bu tavrın Sözlü'nün çok etkili olduğu MHP tabanında bir kırılmaya işaret edeceğini düşünüyorum.

Şimdi MHP'liler AKP'yi destekleyecekler mi

Kuşkusuz önemli kopmalar olacaktır.

Ülkücülerin önemli bir bölümünün İyi Parti adayı Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş'e oy atmaları beklenir doğal olarak.

Bu Türkeş'in oyunu artırırken AKP'nin de oylarını azaltacaktır.

O zaman bu iş kime yarayacak

Elbette ki Zeydan Karalar'a...

Zaten Zeydan Karalar da kurt bir politikacı olarak katıldığı bir TV programında Hüseyin Sözlü olayı için "Hüseyin hayatını davasına vermiş bir ülkücüdür. Niye böyle yaptılar anlamadım" diyerek adeta Hüseyin Sözlü'ye sahip çıkmış, onu yüceltmiştir.