Şakirpaşa kapatılmamalı

Adana'da uzun yıllardır hizmet veren Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılması olayı yine gündeme geldi. Bazı ağızlar havalimanının kapatılacağını, verilen sözlerin beyhude olduğunu, Adanalıların bir devlet hizmetinden daha yoksun kalacağını söylüyor.

Ne kadar inandırıcı bilinmez.

Oysa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce partisinin Adana'da düzenlenen mitinginde Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmayacağını söylemişti. Bu sözler Adanalıların yüreğine su serpmişti.

Aynı konu yine gündeme geldi. Özellikle Mersin sınırları içerisinde bulunan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılmasından sonra burayı işletecek firmaya yolcu garantisi verildiğini, bu nedenle Şakirpaşa Havalimanı'nın yolcu uçuşlarına kapatılacağı öne sürülüyor.

Bir başka iddia ise, Şakirpaşa'nın artık sadece kargo uçuşlarına açık olacağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kapatılmayacağı sözünü doğrulamak için böyle bir yöntemin uygulamaya konulacağı, yolcu uçuşlarının Çukurova Uluslararası Havalimanı'ndan yapılacağı vurgulanıyor.
Resmi ağızlardan kesin bir açıklama olmadığı için kamuoyunda dolaşan söylentilere çok inanmamak gerek diye düşünüyorum.

Ayrıca, önümüzdeki yerel seçimlerde hangi aday Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmaması yönünde açıklamalar yapıyor. Bunu sağlamak için olağanüstü gayret göstereceğini söylüyorsa bu adayı desteklemek gerek derim.

Şakirpaşa Havalimanı Adana için gerçekten çok önemli bir tesis.