Murat Sancak ne söylerse haklı

Adana'nın Trendyol Süper Lig'deki temsilcisi Adana Demirspor'da başkanlık görevini omuzladığından beri altına girdiği her yükün altından, tüm sözlere ve vaatlere rağmen tek başına kalkan Murat Sancak'ın son günlerdeki zehir zemberek sözlerini izliyorum da, adamın söylediği her şey o kadar doğru, o kadar yerindeki anlatamam.

Ülkemizde ekonominin nerede olduğu, insanların geçinebilmek için nasıl mücadele ettiği ortada.

Böyle bir ortamda milyonların havada uçuştuğu futbol dünyasında bir kulüp yönetmek o kadar zor ki, bunu ancak bu göreve soyunanlar bilir. Elbette parasız başkan olmaz.

Elbette bir başkan, başkanlık koltuğuna oturduğu kulübünün yükünü omuzlamayı hedeflemişse bazı fedakarlıklar yapacaktır.
Ancak bu fedakarlıkların bir sınırı olmalı, her şey başkandan beklenmemeli.
Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olan Adana'da bir takım süper ligde mücadele ediyorsa, bu kulübün maddi sorunu olmamalı.

Bu kentte faaliyet gösterip milyonlar kazanan işletmeler var, Bu kentin yerel dinamikleri var. Bu kentin binlerce dönüm tarım arazisi ekip biçen çiftçileri var. Bu kentin yıllara malolmuş ailelerinin bireyleri var.
Şimdi bunlar Adana Demirspor'un yükünü omuzlamada geri durursa, bırakın kendiliğinden ortaya çıkıp, "biz takıma şu kadar destek veriyoruz" demeyi, bu kulüp için yapılan yardım toplantısında verdikleri sözleri tutsunlar yeter.
O sözler tutulmayıp, beklenen paralar kulüp kasasına girmeyince o zaman eldeki mevcut kadrodaki futbolcu parasını alamadığı için kenti terk ediyor, diğer futbolcular para sorunu ortaya çıkınca motivasyonları düşüyor, teknik kadronun çalışma şevki kırılıyor, yöneticilerin bile daha iyi olma gayretleri törpüleniyor. Murat Sancak, elbette tek başına bu yükün altından kalkacak kadar güçlü bir insandır.