Koç gibi başkan adayı

24. Dönem CHP Milletvekili olarak Adana'yı TBMM'de temsil eden iş insanı Ali Demirçalı şimdi de CHP Yüreğir belediye başkan adayı olarak yeniden siyasi arenaya çıktı.

1 Nisan 1965 yılında Elazığ'da dünyaya gelen Ali Demirçalı, milletvekilliği yaptığı dönemde Ankara'ya giden her Adanalının önüne düşüp işlerinin çözüm bulması için canla başla çalıştı.

Koç burcunun tüm özelliklerini taşıyan Ali Demirçalı için "Koç gibi başkan adayı" yakıştırmam bu yüzdendir.

Yüreğir Adana'nın makus talihini yenememiş bir ilçesidir. Bugüne kadar iş başına gelen belediye başkanları kendi çaba ve gayretleri ile bir şeyler yapma çabası göstermişler ancak bu yeterli olmamıştır. Özellikle düzensiz yapılaşmanın had safhada olduğu Yüreğir imardan inşaattan anlayan Ali Demirçalı ile bambaşka Bir yere gelecektir. Zira Ali Demirçalı'nın yaptığı binalarda yaşam sürenler çok keyifli ve güven içinde olduklarını söylüyorlar. Türkiye'yi sarsan 6 Şubat depremine MedLine Hastanesi karşısındaki kendi yaptığı sitede yakalanan ve her biri 15 katlı olan binalarda oturanların hiçbirinin burnunun dahi kanamadığı depremi çok rahat geçiren Ali Demirçalı'nın hayata geçireceği projelerin Yüreğir'in çehresini değiştireceğini düşünüyorum.

Elbette diğer adaylarda Yüreğir'e hizmet aşkı ile yola çıkıyorlar ama Ali Demirçalı bu işe gerçekten gönül vermiş bir insan.
Halkın içinde olan, isminin açıklandığı günden itibaren karış karış mahalleleri gezen, insanlara dokunan, onlarla haşır neşir olan, dertlerini dinleyen, sorunları saptayan Ali Demirçalı kazandığı takdirde Yüreğir'in kazanacağını ve unutulmuş bir ilçenin nasıl şekil değiştireceğini söylüyor.

Ali Demirçalı 1 Nisan 1965 yılında doğdu. Bakarsınız bu yıl yaş günü ile birlikte belediye başkanlığını da kutlar.
Ne diyelim hakkında hayırlısı.


Ali Demirçalı'nın özgeçmişi