Her aday bir adım önde olmak ister

Yerel seçimler için siyasi partilerin aday adayları ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle gezmeye başladı. Bütün sivil toplum örgütleri ziyaret ediliyor. Gidilen her yerde aday adaylarına ilgi büyük.

Sosyal medyanın bu seçimde etkisi hayli fazla olacak.
Zira her aday adayı, gittiği her yeri sosyal medya mecralarında takipçileri ile paylaşıyor. Sosyal medya mecraları bir anda partilerin belediye başkan aday adaylarının tanıtım postları ile dolmaya başladı.

Yukarıdan aşağı inseniz aynı yüzlerle kaç kez karşılaştığınızı sayamazsınız.
Adana'da özellikle CHP'nin "Çantada keklik" gördüğü ilçelerden Çukurova'da aday bolluğu var. Ancak bunlardan bazılarının adı diğerlerine göre daha fazla konuşuluyor.

Aday adaylarından Oya Tekin bunlardan biri. CHP'de uzun yıllardır politika yapan Avukat Oya Tekin, "Senin sesin Oya Tekin" afişleri ile donatı ilçeyi. Gittiği yer yerde de rağbet görüyor. Ön hazırlık diye tanımladığı 14 ana başlık altında topladığı 57 projesini gittiği her yerde katılımcılarla paylaşıyor. Oya Tekin'in projelerini duyan herkes takdirlerini belirtiyor.

Oya Tekin

Çukurova'yı bulunduğu konumdan daha öteye taşımak, toplumsal cinsiyet anlayışı ile çevre, kadın, çocuk, engelli, yaşlı ve havan haklarını korumak ve kollamak, şeffaf katılımcı, hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile sağlıklı, mutlu, güvenli yaşam ortamını ağlayarak 21. Yüzyılda örnek bir ilçeye dönüştürmek isteyen Avukat Rukiye Cinkılıç, Seyhan Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yaparken elde ettiği tecrübeleri de Çukurova'ya başkan olarak taşımak istiyor. Cinkılıç, "Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin 100. Yılında CHP kurultayında yaşanan değişim rüzgarı benimde içimdeki değişim ateşini yaktı. Çukurova'nın çehresini değiştirmek için yola çıktım" diyerek iddialı olduğunu vurguluyor.

Rukiye Çinkılıç

Bir başka aday adayı da Avukat Aziz Elbek. Adana'da önemli bir yere sahip olan Aziz Elbek te, diğer aday adayları gibi yoğun ziyaretlerini sürdürüyor. Genel merkeze sıklıkla gidip oradaki dostları ile temaslarına aralıksız devam eden Avukat Aziz Elbek, aday gösterilmesi halinde Çukurova için bambaşka projeler hazırladığını ve bunların hayata geçmesi halinde bu güzel ilçenin bir dünya kenti olacağını belirtiyor.

Aziz Elbek

Türk Emniyet teşkilatında uzun yıllar çalışan, 1. Sınıf emniyet müdürü olarak emekliye ayrılan ve son 4,5 yıldır Çukurova Belediyesi'nde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Selami Kandemir de çok şanslı aday adaylarından biri.

Selami Kandemir

Adana siyasetinde etkin bir yere sahip olan Kandemir ailesinin devlet terbiyesi ile donanmış bireyi Selami Kandemir, huzurlu ve mutlu bir Çukurova için yola çıktı. "Doğup büyüdüğüm bu kente bir borcum var ve bunu ödemek istiyorum" diyen Selami Kandemir, "Konusunda uzman ekibim, bilgi, birikim ve deneyimlerimle Çukurova'yı şampiyonla liginde oynayan bir ilçe konumuna getirmek istiyorum" diyor. Çukurova halkı da emekli emniyet müdürü Selami Kandemir'e son derece sıcak bakıyor.