Başhekim sorularla gitti

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde iki dönemdir başarıyla görev yapan başhekim Profesör Doktor Murat Gündüz'ün istifa ettiğini öğrendik. Başhekim Gündüz sadece kendisi değil tüm ekibi ile birlikte görevden affını istemiş.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Meryem Tuncel'den görevden affını isteyen Gündüz ve ekibinin yönetim kadrosundan uzaklaşması ile birlikte Adana'nin bu önemli Hastanesi kısa bir süreliğine yönetimsiz kalmış gibi gözüküyor.

Ancak edindiğim bilgileri göre Profesör Doktor Hafize Yalınız'ın bu önemli göreve getirileceği söyleniyor. Sanıyorum büyük ihtimalle bu gerçekleşecek ve Profesör Doktor Hafize Yalınız Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin yeni Başhekimi olacak.


Prof. Dr. Doktor Murat Gündüz

Fakat bu arada Murat Gündüz ve ekibinin de bu kadar başarılı bir görev suresinden sonra neden ayrıldıkları neden istifa ettikleri veya neden görevden affını istedikleri ise ayrı bir tartışma konusu. Murat Gündüz deprem felaketinin yaşanmasının ardından çok büyük sıkıntılara giren hastaneyi hizmete devam ettirmek için büyük uğraşlar vermişti.

Bir yandan güçlendirme çalışması yapılması gereken hastane boşaltılıyor, güçlendirme projeleri ihaleleri hazırlanıyor, bu süreç tamamlanıyor iken diğer yandan da hastanenin Adana'da varlığını devam ettirmesi için yeni bina yeni
hizmet alanları arayışını sürdürülüyordu.