Aman dikkat!

Yazımın hemen üstünde bir UYARI göreceksiniz. Kamuoyunu aydınlatan bir açıklamayı sizler gibi bende hayretler içerisinde okudum.

Detaylara geçmeden önce, bu ülkede dolandırıcılığa kafa çalıştıranlar akıllarını olumlu işlerde kullansalar ortalık bilim insanından geçilmez olur.

Uyarıya göre, resmi PTT kıyafetleri giyen dolandırıcılar daha önceden belirledikleri adreslere gidip kapıyı çalıyorlar. Açan kişiye "Size devletten bin TL ödeme var. Bunu teslim edeceğim. Şu evrakı imzalamanız gerekecek" diyor ve elindeki gerçek bin Türk lirasını size uzatıyor.

O anda aklınıza hinlik gelse bile paranın gerçek olduğunu anlayınca hiç düşünmeden PTT görevlisi olarak kapınıza gelen kişinin uzattığı evraka imzayı atıyor ve uzattığı parayı almanın sevinciyle evinize dönüyorsunuz.

Ama bilmiyorsunuz ki o attığınız imza sizin hayatınızı karartacak. Çünkü o evrakın altında sizi her yönden bağlayacak, dolandırıcılık şebekesine vekalet verdiğinizi belirten imzayı atmış oluyorsunuz.

Dolandırıcı bu evrakla sizin bankadaki paranızı çekiyor, üzerinize kayıtlı olan gayrimenkulleri, taşınmazları, araçları satabiliyor, sizin adınıza şirket kurup milyonlarca kredi çekebiliyor, tefeciden para alıp sizi yasak olmayan faizin içinde boğabiliyor, Aman siz siz olun böyle süprizlere teslim olmayın.