Alt geçitler nefes aldırdı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir otelde düzenlenen basın toplantısında hizmetlerini sıraladı. Adana halkı eğer bir dönem daha yetki verirse o zaman hayalindeki projeleri nasıl hayata geçireceğini anlattı.

Başkan Karalar hizmetlerini anlatırken, geride bıraktığımız yıllarda karşılarına çıkan pandemi ve deprem gibi sorunların üstesinden gelebilmek için neler yaptıklarını da anlattı.

Belediyeyi devraldıklarında kurumun borç batağında olduğunu, borç miktarının gelirin dört katına çıktığını ifade eden Başkan Karalar, mali disiplin içerisinde yürüttükleri çalışmaların ışığında Büyükşehir Belediyesi'nin şimdi borçlarından arınmış hatta gelirleri borçun dört katına çıktığını vurguladı.

Karalar, "Borçlu belediyeden güvenli belediyeye dönüştük" mesajını verdi.

Karalar, hizmetlerini ve gelirlerini anlatırken, "Büyükşehir bugüne kadar dünyayı sarsan Covid 19 belasıyla uğraştı, Türkiye'yi derinden sarsan depremle uğraştı, hiçbir iş yapamayacak hale gelen borçlanmayla uğraştı ama bizim idaremizdeki belediye bu yüklerin altından başarı ile kalktı ve çok şükür şimdi hem hizmet üreten, hem de ödemelerini yapan bir kurum haline geldik" algısını yarattı.

Zeydan başkan hizmetlerini ardı ardına sıralarken dikkatimi en çok kısa zamanda yapımı tamamlanan alt geçitler çekti.

Düşünüyorum da, yapımı sırasında en çok tepki aldığı işlerden biriydi alt geçitler. Ama şimdi tüm Adanalının "Ohhhh!" dediği hizmet oldu.

Altgeçitlerden ilki otogar civarına yapıldı. Alt geçit öncesinde trafiğin kilitlendiği bu yere dokunan Başkan Zeydan Karalar, tahmini süreden daha az bir zamanda alt geçidi hizmete açmayı başardı. Arkasından Şakirpaşa alt geçidi geldi. Burası da E5 trafiğinin kilit noktalarından biriydi orası da rahata erdi. Son olarak Türkmenbaşı altgeçidi tamamlandı.

28 Ocak'ta ünlü sanatçı Tan Taşçı'nın konseri ile açılacak olan burası da Adana trafiğine çok nefes aldıran bir yer haline geldi.