Adana havaalanı kapatılmamalı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde geldiği Adana'da partisinde yapılan mitinge katılmış ve Adanalılara hitaben yaptığı konuşmada, Şakirpaşa Havaalanı'nın kapatılmayacağını ve hizmete devam edeceği sözünü vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz verdiği bir tesisin kapatılmasının mümkün olmayacağını düşünen Adanalılar, o günden sonra rahat bir nefes almış ve her yönü ile dünyanın en sevilen havalimanları arasında gösterilen Şakirpaşa Havalimanı'nı kullanmaya devam etmişlerdi.
Türkiye'nin her yerinden Adana ve bölgesini gezmeye gelenler de Şakirpaşa Havalimanı'nın rahatlığına o kadar çok alışmışlar ki;

"Adana çok güzel bir kent, havaalanının kentin merkezine 5 dakika mesafede olması ise ayrı bir güzellik. Uçaktan iniyorsun sizi kebap kokuları karşılıyor. Valizini alıp yürüyerek kebapçıya gidiyorsunuz" demekten kendilerini alamıyorlar.

Şimdilerde ise kamuoyunu çokça meşgul eden bir konu yine gündeme gelmeye başladı.
Bazı ağızlar, Şakirpaşa Havalimanı'nın sadece kargo hizmeti vereceğini, yurt içi ve yurt dışı uçuşların ise 15 Ocak 2024 tarihinde açılacağı söylenen Çukurova Havaalanı'ndan yapılacağını söylemeye başladı.

Müzeyyen Şevkin Adana Şakirpaşa havalimanının kapatılmamasını istiyor.

Kimsenin Çukurova Havalimanı'nın açılışına karşı çıkacağını sanmıyorum.
Uluslararası ölçekte bir havaalanının olması bölgemiz için elbette önemli. Tarsus Yenice'de yapılan modern havaalanı hizmet vermeye başladığında özellikle Mersin'de yaşayanlar rahat nefes alacak.

Zaten bugüne kadar güçlü lobisi sayesinde Adana'daki birçok müdürlüğü kendi il sınırları içine alan Mersin, şimdi de havaalanı ile buna bir ekleme yapıyor. Bildiğiniz gibi daha önce TRT Bölge Müdürlüğü ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Adana'dan Mersin'e kaydırılmıştı.
Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmaması konusunda CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin bir açıklama yaptı. DHMİ'nin resmi verilerine göre 11 ayda 4 milyon 317 bin 519 yolcuya hizmet veren Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılması kabul edilemez.

Ulaştırma Bakanlığı belki Çukurova Havalimanı'nın inşaatını alan ve işletmeciliğini yapan firmaya "Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılma" sözünü vermiş olabilir. O firmada hesaplarını buna göre yaparak edeceği karı düşünerek elini ovuşturabilir ama Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olan Adana'nın kolunun kanadının kırılmasına göz yumulmamalı.