Acelen varsa ne işin var Datçax27;da

Uzun yıllar aynı gazetede birlikte çalıştığım gazeteci meslektaşım ve çok yakın arkadaşım Temel Eren'den bir mesaj aldım.

Türkiye'nin en güzel, en sakin ve en huzurlu kenti diye tanımladığı Muğla'nın Datça ilçesini öve öve anlatıyordu. Basın sektörüne yaklaşık 40 yılını veren Temel Eren bundan sonraki yaşamına ülkemizin bu şirin ilçesinde devam etmek istediğini bunun da nedenlerini sıralıyordu mesajında.

Ünlü şair Can Yücel'in hayat verdiği Datça'ya akın edenlerin sayısının arttığını, hepimizin yakından tanıdığı bir çok ünlü ismin bu şirin ilçeye yerleştiğini anlatan meslektaşım, son yapılan seçimlerden sonra iş başına gelen Belediye Başkanı Aytaç Kurt ve ekibinin Datça için bir şans olduğunu, projelerini hayata geçirme imkanını bulursa Datça'nın kısa zamanda Türkiye'nin en gözde tatil beldesi olacağından söz ediyordu gönderdiği e-mail'de

Temel kardeşimin de söylediği gibi bir yerdir Datça. Türkiye haritasının güneyinin en uç köşesine sıkışmış şirin mi şirin, doğa güzellikleriyle bezeli muhteşem bir yer. Burada yaşam sürenler gerçekten çok şanslı olmalı. İlçenin hemen her köşesinde "Acelen varsa ne işin var Datça'da" sözünü görmek mümkün.

Konumuz Datça olunca son seçimlerde ne olmuş, kim kazanmış, meslektaşımız Mesut Yar'ın bağımsız aday olduğu ilçede ne sonuçlar alınmış diye bir inceleme yaptım.

Türkiye'de birinci parti konumuna gelen CHP burada da ipi göğüslemiş.

Datça'da rakiplerini geride bırakan CHP adayı Aytaç Kurt, 7325 oyla seçimi kazanarak en yakın rakibine 1107 oy fark atmış. Mesut Yar da hatırı satılır oy alarak üçüncü olmuş. Seçimi kazanan Aytaç Kurt, ilçede akaryakıt sektörüyle uğraşan, sevilen tanınan bir isim.

Uzun yıllar profesyonel yöneticilik yapan Kurt, 2015 - 2023 yılları arasında CHP Datça İlçe Başkanlığı görevini yürütmüş. 61 yaşındaki Kurt, disiplinli ve prensipli kişiliğiyle tanınıyor. Evli ve bir kızı olan Aytaç Kurt, Datça için kolları çoktan sıvamış bile.
Yöneticilikte hayli tecrübeli olan Kurt'un meclis üyesi listesi de oldukça güçlü isimlerden oluşuyor.

İnşaat firması sahibi turizmci Tuna Özalp ile turizmci Bekir Çümen kontenjandan listeye giren isimler. Mühendis Mutlu Gündoğan, emekli öğretmen Filiz Aydeniz, emekli öğretmen Saffet Toksöz, kreş yöneticisi, öğretmen Çiğdem Canbey, Gayrimenkul Danışmanlık şirket sahibi Şinasi Tugay Eser, gazeteci Yüksel Temel, Mimar Yağmur Ülker ve spor okulu işletmecisi Melike Işıktekin, beş yıl boyunca Başkan Aytaç Kurt ile birlikte Datça'ya hizmet etmek için sandıktan çıkan isimler.

Bir belediyede eğer meclis üyesinin eğitim çıtası yüksek ise orada isabetli işlere imza atılır.